Premiul Nobel pentru Pace 2018Cuvînt-înainte de Amal ClooneyTraducere de Irina&8209;Marina Bor&355;oiNadia Murad s-a n&259;scut &537;i a crescut în Kocho un sat de fermieri &537;i p&259;stori yazidi&539;i din nordul Irakului Pe 15 august 2014 cînd Nadia avea doar 21 de ani via&539;a tihnit&259; din satul natal a luat sfîr&537;it odat&259; ce acesta a fost ocupat de ISIS B&259;rba&539;ii care au refuzat

Eu voi fi ultima. Povestea captivitatii mele si lupta mea impotriva Statului Islamic (editia 2019)

de Nadia Murad , Jenna Krajeski , Amal Clooney

Cod produs: 0000199320

Editura: Polirom S.A.

Data aparitie: 2019

Editie: Editia I

ISBN: 978-973-468-007-8

Numar de pagini: 304

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:

Premiul Nobel pentru Pace, 2018

Cuvînt-înainte de Amal Clooney
Traducere de Irina‑Marina Borţoi

Nadia Murad s-a născut și a crescut în Kocho, un sat de fermieri și păstori yazidiți din nordul Irakului. Pe 15 august 2014, cînd Nadia avea doar 21 de ani, viața tihnită din satul natal a luat sfîrșit odată ce acesta a fost ocupat de ISIS. Bărbații care au refuzat să se convertească la islam au fost executați, trupurile lor fiind aruncate în gropi comune, iar Nadia, alături de celelalte tinere, a fost dusă la Mosul și vîndută ca sclavă. A fost ținută în captivitate, bătută și violată în repetate rînduri, pînă cînd, ca printr-o minune, a reușit să evadeze, găsind adăpost în casa unei familii de musulmani sunniți. Eu voi fi ultima este un apel la acțiune împotriva brutalității Statului Islamic, povestea celui care își dorește să supraviețuiască și o scrisoare de dragoste către o țară pierdută, o comunitate fragilă și o familie destrămată de război.

„De cînd o cunosc, Nadia nu doar că s-a făcut auzită, ci a devenit glasul fiecărui yazidit căzut victimă genocidului, al fiecărei femei abuzate, al fiecărui refugiat abandonat. Cei care au crezut că prin cruzimea lor o pot reduce la tăcere s-au înșelat. Spiritul Nadiei Murad nu este frînt, iar vocea ei nu va fi înăbușită. Dimpotrivă, în paginile de față glasul ei este mai puternic ca oricînd.” (Amal Clooney)

„Murad ne face să întrevedem atrocitățile care i-au distrus familia și aproape au exterminat fragila ei comunitate. Memoriile ei curajoase sînt un pas important către tragerea la răspundere a celor care au comis aceste crime oribile.” (The Washington Post)

„Aceste memorii tulburătoare relatează experiențele prin care a trecut Nadia Murad și ridică întrebări privind complicitatea martorilor care au acceptat tacit suferințele celorlalți.” (The New Yorker)

„Povestea curajoasă a Nadiei Murad este o lectură esențială care dă fiori. Oricine vrea să înțeleagă așa-zisul Stat Islamic ar trebui să citească Eu voi fi ultima.” (The Economist)

„Un volum devastator, dar care inspiră și îndeamnă urgent la acțiune.” (Kirkus Reviews)


Data aparitie 2019
Editie Editia I
ISBN 978-973-468-007-8
Loc aparitie Iasi
Numar de pagini 304
Tip coperta Necartonat
Autor

Nadia Murad , Jenna Krajeski , Amal Clooney

Numar pagini 304
Scroll