Detalii prezentare detaliata Cartea activa este un instrument util inedit pentru dezvoltarea si evaluarea competentelor elevilor în cadrul orelor de clasa Cartea acopera programa de Matematica în uz putand fi utilizata cu oricare dintre manualele scolare Pentru fiecare lectie sunt alocate doua sau patru pagini dupa cum este proiectata sa se desfasoare în una sau doua ore de clasa Dupa prezentarea unor elemente de teorie însotite de exemple fiecare lectie

Explorez, aplic, rezolv! Clasa a V-a 2019 sem. II

de Mihaela Singer, Cristina Voica, Adrian Florea

Cod produs: 0000201626

Editura: Sigma SRL

Data aparitie: 2018

ISBN: 978-606-727-321-2

Numar de pagini: 120

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:

Detalii (prezentare detaliata) Cartea activa este un instrument util, inedit, pentru dezvoltarea si evaluarea competentelor elevilor în cadrul orelor de clasa. Cartea acopera programa de Matematica în uz, putand fi utilizata cu oricare dintre manualele scolare. Pentru fiecare lectie sunt alocate doua sau patru pagini, dupa cum este proiectata sa se desfasoare în una sau doua ore de clasa. Dupa prezentarea unor elemente de teorie însotite de exemple, fiecare lectie continua cu exercitii variate, grupate pe patru niveluri de dificultate. Fiecare unitate de învatare a cartii mai contine: un exemplu de redactare, cateva elemente ce tin de istoria matematicii, probleme recapitulative, cate doua teste recapitulative si o fisa care propune explorarea unor probleme interesante sub forma unui mini-proiect.

Cartea activa propune profesorilor sa dedice în cadrul orei un timp de 10-20 de minute în care fiecare elev sa rezolve o proba de evaluare pentru a afla în ce masura a inteles si poate opera cu conceptele nou predate. Elevii pot alege una dintre cele doua probe de evaluare: Proba a mai simpla, sau Proba b un pic mai dificila. La fiecare proba exista în carte si un spatiu liber, în care profesorul poate propune elevilor un exercitiu suplimentar-surpriza (eventual indicat tot dintre exercitiile culegerii). Unele enunturi contin un parametru sub forma unei casete în care elevul trebuie sa insereze o valoare pentru a putea rezolva exercitiul respectiv. Profesorul poate decide sa evalueze prin sondaj, în fiecare ora, cativa dintre elevii clasei, solicitand acestora fisa cu proba lucrata (a sau b), care poate fi decupata. Aplicarea experimentala a cartii a aratat ca, utilizand-o sistematic la clasa, elevii ajung sa urmareasca cu atentie sporita explicatiile profesorului, ca sa poata rezolva cu succes cerintele unei probe în cadrul aceleiasi ore. Cartea activa ajuta fiecare elev sa avanseze în ritmul sau propriu, sa-si cunoasca mai bine nivelul de competenta Matematica si sa ia decizii informate asupra tipurilor de probleme de rezolvat pentru a-si îmbunatati performantele. In concluzie, Cartea activa ofera elevului posibilitatea sa participe activ în procesul de învatare si la propria sa evaluare, elevul devenind astfel mai eficient în a-si organiza timpul de studiu si în a-si orienta activitatea spre succes.


Data aparitie 2018
ISBN 978-606-727-321-2
Numar de pagini 120
Autor

Mihaela Singer, Cristina Voica, Adrian Florea

Numar pagini 120
Scroll