Carte distins&259; cu Premiul AKO în 2011 &537;i cu Premiul Uniunii Europene pentru Literatur&259; în 2014A fost tradus&259; pân&259; în prezent în dou&259;sprezece limbi „Un roman captivant de o frumuse&539;e crud&259; de ani de zile nu am mai citit un roman atât de fermec&259;tor” The New York

Fecioara olandeza

de Marente De Moor

Cod produs: 0000205411

Editura: Darclee

Data aparitie: 2020

Editie: Editia I

ISBN: 978-606-94647-7-9

Numar de pagini: 307

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:

Carte distinsă cu Premiul AKO în 2011 și cu Premiul Uniunii Europene pentru Literatură în 2014.
A fost tradusă până în prezent în douăsprezece limbi.

 

„Un roman captivant, de o frumusețe crudă... de ani de zile nu am mai citit un roman atât de fermecător.” [The New York Times]

 

Sinopsis:

În vara anului 1936, Janna, o tânără olandeză, este trimisă în Germania să studieze arta scrimei cu un vechi prieten al tatălui ei, maestrul Egon von Bötticher. Întors din Primul Război Mondial cu răni pe care le poartă atât pe chip, cât și în suflet, ursuzul Egon își duce zilele pe un domeniu singuratic, în apropiere de frontiera germano-neerlandeză. Aici le predă lecții de scrimă unor adolescenți gemeni nespus de frumoși și organizează dueluri sângeroase și ilegale între studenți – faimoasele Mensur.
Janna se simte stingheră în noul univers – unul masculin și aprig, în care se regăsesc doar două prezențe feminine, contrastante – și încearcă să se integreze. Între ea și Egon se naște la început o aversiune profundă, care se transformă treptat într-o iubire interzisă, asupra căreia planează secrete din trecut: un conflict vechi între tatăl ei și Egon, care i-a făcut să se evite reciproc vreme de două decenii. În căutarea răspunsurilor, Janna încalcă teritorii după teritorii.
Dar zorii schimbării se prefigurează la orizont, efectele ascensiunii lui Hitler pătrund și pe domeniul izolat al lui von Bötticher, iar lumea veche pe care au cunoscut-o cu toții se dezintegrează în mod dramatic.
Cu admirabilă măiestrie, Marente de Moor surprinde în imagini vii dinamica subtilă a unei perioade de tranziție: pacea lasă loc războiului, fecioara olandeză devine femeie, inocența se transformă în vinovăție, iar viața este mai fragilă decât oricând.


Data aparitie 2020
Editie Editia I
ISBN 978-606-94647-7-9
Loc aparitie Bucuresti
Numar de pagini 307
Tip coperta Necartonat
Autor

Marente De Moor

Numar pagini 307
Scroll