EU SUNT CEL CE ESTE Într-adev&259;r El este Fiin&539;a El singur e viu cu adev&259;rat Orice fiin&539;are chemat&259; din adâncul nefiin&539;ei exist&259; numai prin voin&539;a Sa Via&539;a mea pân&259; în cele mai mici am&259;nunte vine numai &537;i numai de la El El umple sufletul legându-l din ce în ce mai intim de El Însu&537;i Contactul con&537;tient cu El pecetluie&537;te omul pentru totdeauna Un astfel de om nu se va

Fiinta - Arta si viata Parintelui Sofronie

de Gabriela Monahia

Cod produs: 0000204604

Editura: Editura Sophia

Data aparitie: 2020

Editie: Editia I

ISBN: 978-973-136-720-0

Numar de pagini: 200

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:

EU SUNT CEL CE ESTE. Într-adevăr, El este Ființa. El singur e viu cu adevărat. Orice ființare chemată din adâncul neființei există numai prin voința Sa. Viața mea, până în cele mai mici amănunte, vine numai și numai de la El. El umple sufletul, legându-l din ce în ce mai intim de El Însuși. Contactul conștient cu El pecetluiește omul pentru totdeauna. Un astfel de om nu se va mai depărta de Dumnezeul iubirii pe Care a ajuns să-L cunoască. Mintea sa renaște. Dacă până atunci era înclinat să vadă pretutindeni procese naturale determinate, acum începe să sesizeze totul în lumina Persoanei. Cunoașterea Dumnezeului Personal poartă un caracter personal intrinsec. Asemănătorul recunoaște asemănătorul. Plictiseala de moarte a impersonalului ia sfârșit. Pământul, întregul univers, Îl vestesc: „Cerurile și pământul Îl laudă, marea și toate câte se mișcă în ea” (Psalmii 68, 38). Și El Însuși caută să fie împreună cu noi, să ne împărtășească belșugul vieții Sale (cf. Ioan 10, 10). Iar noi, la rândul nostru, însetăm de acest dar.
Arhimandritul Sofronie

Icoanele pictate de părintele Sofronie, stilul său pictural, cât și con­cepția sa despre iconografie au un caracter foarte personal. Toate acestea reflectă calea sa unică și evoluția sa, pornind de la avangarda rusă din anii 1920, trecând printr-o perioadă intensă de căutări spirituale care l-au condus la Hristos, și culminând cu expresia iconografică a descoperirilor sale de o viață întreagă... Contribuția sa în iconografie este reîntoarcerea la esențial, redarea unui mesaj minimalist, concentrându-se pe elementele importante: persoana – și cea reprezentată în icoană, și cea care o privește, inspirând o relație vie între acestea.
Rugăciunea părintelui Sofronie este locul de întâlnire a două realități: Dumnezeul Cel Viu și viața acestei lumi. Tot astfel, în pictură, concepția sa era fundamentată pe ideea pătrunderii veșniciei divine prin contemplarea realității vizibile.

„Rugați-vă neîncetat în timp ce pictați! Rugați-vă ca să putem să-L vedem, să învățăm să-L cunoaștem pe Hristos. Rugați-vă Sfântului Ioan Botezătorul să ne ajute să-L vedem pe Hristos – el a fost cel mai mare dintre proroci, fiind primul care L-a cunoscut.”
Arhimandritul Sofronie


Data aparitie 2020
Editie Editia I
ISBN 978-973-136-720-0
Loc aparitie Bucuresti
Numar de pagini 200
Tip coperta Necartonat
Autor

Gabriela Monahia

Numar pagini 200
Scroll