Fondul funciar ramane o materie de actualitate care ridica inca multe probleme de aplicare pentru practicienii dreptului chiar si dupa trecerea a mai bine de 28 de ani de la intrarea in vigoare a Legii nr 181991 Noile reglementari in domeniu aduse de Legea nr 1652013 nu au contribuit la clarificarea controverselor si nici nu au reusit sa faca previzibile solutiile instantelor de judecataCulegerea Fond funciar Practica judiciara recenta cuprinde o sinteza

Fond funciar. Practica judiciara recenta

de Mihaela Cristina Mocanu

Cod produs: 0000199598

Editura: Hamangiu

Data aparitie: 2019

Editie: Editia I

ISBN: 978-606-27-1385-0

Numar de pagini: 512

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:

Fondul funciar ramane o materie de actualitate, care ridica inca multe probleme de aplicare pentru practicienii dreptului chiar si dupa trecerea a mai bine de 28 de ani de la intrarea in vigoare a Legii nr. 18/1991. Noile reglementari in domeniu, aduse de Legea nr. 165/2013, nu au contribuit la clarificarea controverselor si nici nu au reusit sa faca previzibile solutiile instantelor de judecata.

Culegerea Fond funciar. Practica judiciara recenta cuprinde o sinteza de jurisprudenta actuala in materia fondului funciar, in special de la nivelul de competenta al tribunalelor nationale, ca instante care pronunta hotarari definitive in aceasta arie de interes, dar si de la nivelul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, ca instanta abilitata sa interpreteze si sa dezlege probleme de drept prin mecanismele procedurale ale hotararii prealabile sau ale recursului in interesul legii.

Cele peste 100 de hotarari judecatoresti din lucrarea Fond funciar. Practica judiciara recenta sunt grupate in sapte capitole referitoare la obiectul reconstituirii/constituirii dreptului de proprietate, persoanele beneficiare ale procedurilor de atribuire a dreptului de proprietate, procedura de restituire, nulitatea titlului de proprietate, procedurile ulterioare emiterii titlului de proprietate: rectificarea, modificarea si indreptarea erorilor, aspecte procedurale, jurisprudenta obligatorie a Inaltei Curti de Casatie si Justitie in aceasta materie.

Spetele selectate cuprind un rezumat concis al problemei de drept ce face obiectul judecatii si sunt structurate intr-o maniera care asigura o consultare rapida si facila a practicii judiciare recente in materia restituirii proprietatii funciare.


Data aparitie 2019
Editie Editia I
ISBN 978-606-27-1385-0
Loc aparitie Bucuresti
Numar de pagini 512
Autor

Mihaela Cristina Mocanu

Numar pagini 512
Scroll