O anchet&259; jurnalistic&259; ce sintetizeaz&259; numeroase studii &537;tiin&539;ifice serioase referitoare la gluten realizate de speciali&537;ti în imunologie toxicologie &537;i alergologie &537;i din care afl&259;m cum consumul de grâu supus modific&259;rilor genetice a condus la o adev&259;rat&259; explozie de cazuri de intoleran&539;&259; la gluten sau de boli autoimuneAutorit&259;&539;ile sanitare publice nutri&539;ioni&537;tii &537;i

Glutenul. Cum ne intoxica graul cultivat in prezent

de Julien Venesson

Cod produs: 0000174975

Editura: Philobia

Data aparitie: 2018

Editie: Editia I

ISBN: 978-606-8560-67-0

Numar de pagini: 224

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:

O anchetă jurnalistică ce sintetizează numeroase studii științifice serioase referitoare la gluten, realizate de specialiști în imunologie, toxicologie și alergologie și din care aflăm cum consumul de grâu supus modificărilor genetice a condus la o adevărată explozie de cazuri de intoleranță la gluten sau de boli autoimune!

Autoritățile sanitare publice, nutriționiștii și producătorii de alimente încurajează în mod curent consumul de cereale, susținând că este benefic pentru sănătate. Ancheta realizată în cartea de față ne arată însă contrariul: dacă eliminăm grâul din alimentație, am putea fi mult mai sănătoși.

Pentru creșterea randamentului recoltelor, agronomii au modificat foarte mult grâul din punct de vedere genetic, dând astfel naștere unor varietăți monstruoase ale plantei. Urmarea? Grâul cultivat în prezent este mult mai bogat în gluten decât în vremurile străvechi, devenind așadar toxic.

O persoană din trei are – fără să știe – o sensibilitate la această proteină. Niciodată medicii nu și-ar fi imaginat că grâul este responsabil pentru oboseala cronică, pentru probleme de digestie, pentru durerile de cap, artroză, vertij, neuropatii sau dureri musculare. Mai mult, în rândul persoanelor cu o predispoziție genetică, glutenul poate declanșa boli autoimune: boala celiacă, boala Crohn, scleroza în plăci, diabet de tip I, poliartrită reumatoidă…

Dacă medicina nu reușește să vă vindece problemele de sănătate, atunci poate că ar fi mai bine să vă întrebați ce anume mâncați…


Data aparitie 2018
Editie Editia I
ISBN 978-606-8560-67-0
Loc aparitie Bucuresti
Numar de pagini 224
Autor

Julien Venesson

Scroll