O&538;I CREDEM C&258; &536;TIM MAI MULT DECÂT CUNOA&536;TEM ÎN REALITATE Oamenii au construit societ&259;&539;i &537;i tehnologii de o complexitate extraordinar&259; dar cei mai mul&539;i dintre noi nu &537;tim nici m&259;car cum func&539;ioneaz&259; un pix sau o toalet&259; Cum am realizat atât de mult în pofida faptului c&259; în&539;elegem atât de pu&539;in Steven Sloman &537;i Philip Fernbach exper&539;i în

Iluzia cunoasterii

de Philip Fernbach, Steven Sloman

Cod produs: 0000155036

Editura: Publica Com

Data aparitie: 2017

Editie: Editia I

ISBN: 978-606-722-266-1

Numar de pagini: 344

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:

OȚI CREDEM CĂ ȘTIM MAI MULT DECÂT CUNOAȘTEM ÎN REALITATE 

Oamenii au construit societăți și tehnologii de o complexitate extraordinară, dar cei mai mulți dintre noi nu știm nici măcar cum funcționează un pix sau o toaletă. Cum am realizat atât de mult în pofida faptului că înțelegem atât de puțin? Steven Sloman și Philip Fernbach, experți în științe cognitive, susțin că supraviețuim și prosperăm în ciuda carențelor noastre mintale deoarece trăim într-o comunitate cognitivă bogată. Cheia inteligenței noastre se află în oamenii și lucrurile care ne înconjoară. Constant extragem informațiile și expertiza care sunt stocate în afara capetelor noastre: în corpurile noastre, în lucrurile aflate în posesia noastră și în comunitatea cu care interacționăm – și, de obicei, nici măcar nu ne dăm seama de acest lucru. 

Mintea omenească este deopotrivă sclipitoare și jalnică. Am supus focul, am creat instituții democratice, am pus piciorul pe Lună și am reconstituit genomul. Cu toate acestea, cu toții suntem predispuși să comitem erori, câteodată iraționali și adeseori ignoranți. Natura în esență comunitară a inteligenței și a cunoașterii explică motivele pentru care presupunem frecvent că știm mai mult decât cunoaștem în realitate, pentru care este atât de grea schimbarea opiniilor politice și a falselor convingeri și pentru care abordările educației și ale managementului care se axează asupra individului dau greș adeseori. Dar mințile noastre deschise către colaborare ne dau, de asemenea, posibilitatea de a face lucruri uimitoare. Această carte susține că adevăratul geniu poate fi găsit în modalitățile în care creăm inteligența folosind comunitatea din jurul nostru. 

Iubesc această carte. O abordare sclipitoare, care îți deschide ochii, făcându-te să înțelegi cât de puțin știe fiecare dintre noi și cât de mult cunoaștem cu toții laolaltă. Este nemaipomenită și, de asemenea, foarte amuzantă. Citiți-o! 

Cass R. Sunstein, coautor al cărții Nudge, fondator și director al Programului de Economie Comportamentală și Politici Publice de la Harvard Law School 

În această carte sclipitoare, Steven Sloman și Philip Fernbach ne arată cât de mult depinde mintea individului de mințile celorlalți. Iluzia cunoașterii este un proiect al unei societăți instruite. 

Barry Schwartz, autorul cărților The Paradox of ChoicePractical Wisdom și Why We Work 

O carte excepțional de clară și de bine argumentată. Are de spus unele lucruri importante și radicale despre aproape orice, de la farmecul poveștilor și modul în care telefoanele iPhone ne fac mai isteți până la argumentele pro și contra în ceea ce privește democrația. Este psihologia la cel mai înalt nivel. 

Paul Bloom, profesor de psihologie la Yale University și autor al cărții Against Empathy: The Case for Rational Compassion 

Steven Sloman și Philip Fernbach sunt experți în materie de ignoranță. Cartea lor captivantă dezvăluie toate modalitățile în care ne autoiluzionăm, crezând că știm mai mult decât o facem în realitate. 


Data aparitie 2017
Editie Editia I
ISBN 978-606-722-266-1
Loc aparitie Bucuresti
Numar de pagini 344
Tip coperta Necartonat
Autor

Philip Fernbach, Steven Sloman

Scroll