Lucrarea a fost conceput&259; în vederea facilit&259;rii procesului de înv&259;&539;are &537;i interpretare a normelor care reglementeaz&259; conduita participan&539;ilor la procedura insolven&539;ei respectiv în principal creditorii debitorul administratorullichidatorul judiciar &537;i judec&259;torul sindic ca for decizional Sunt eviden&539;iate principalele aspecte legislative în materia insolven&539;ei prin expunerea unor

Inscrierea creantelor in tabelul creditorilor. Consideratii teoretice si practice

de Marcela Comsa

Cod produs: 0000204938

Data aparitie: 2020

Editie: Editia I

ISBN: 978-606-39-0643-5

Numar de pagini: 650

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:

Lucrarea a fost concepută în vederea facilitării procesului de învățare și interpretare a normelor care reglementează conduita participanților la procedura insolvenței, respectiv, în principal, creditorii, debitorul, administratorul/lichidatorul judiciar și judecătorul sindic, ca for decizional. Sunt evidențiate principalele aspecte legislative în materia insolvenței, prin expunerea unor pasaje normative relevante, dar și, mai ales, prin redarea și explicarea unor bogate elemente jurisprudențiale ce ancorează atât abordarea autorului, dar și specificul prezentei discipline juridice în pragmatismul actului didactic și al celui judiciar, totodată.

 

Cuprins

Lucrarea cuprinde aspecte de natură istorică cu privire la procedurile de insolvență (în special, trimiteri istorice la dreptul roman), însă cea mai mare parte a ei se concentrează pe prezentarea legislației pozitive incidente, pe analizarea elementelor sale în raport cu legislația anterioară și pe relatarea activă a unei părți jurisprudențiale recente în materia insolvenței.

 

Puncte forte

Prezenta lucrare reprezintă mai mult decât o simplă compilație jurisprudențială de ordin recent. Astfel, în cadrul său, s-a încercat și s-a reușit corelarea explicativă a elementelor legislative relevante, care reglementează procedura insolvenței, cu datele jurisprudențiale cele mai recente, conexiunea dintre cele două paliere servind, la nivel calitativ superior, la înțelegerea materiei insolvenței în context real, pragmatico-judiciar.

 

Publicul-țintă

Lucrarea se adresează:

-  studenților care se pregătesc la disciplina Dreptul/Procedura insolvenței;

- participanților la procedura insolvenței, în special, administratorilor/lichidatorilor judiciari, judecătorilor sindici, instanțelor judecătorești, dar și avocaților specializați pe reprezentarea în litigii din sfera insolvenței;

- oricăror teoreticieni și practicieni ai dreptului care doresc să-și clarifice/consolideze cunoștințele, într-o manieră pragmatică, în materia insolvenței.

 

Despre autor:

           

Jud. dr. Marcela Comșa, Curtea de Apel Brașov; judecător detașat la Ministerul Justiției – Direcția Elaborare Acte Normative; doctor în drept al Universității din București, cu titlul tezei de doctorat „Insolvența transfrontalieră”; formator al Institutului Național al Magistraturii pentru evaluarea magistraților; membru al Comisiei de redactare a Legii insolvenței din 2005 și de elaborare a Codului insolvenței (2012-2014).


Data aparitie 2020
Editie Editia I
ISBN 978-606-39-0643-5
Loc aparitie Bucuresti
Numar de pagini 650
Tip coperta Necartonat
Autor

Marcela Comsa

Numar pagini 650
Scroll