Institutii de drept privat roman Vol I Izvoare Procedura civila Persoane Bunuri Succesiuni reprezinta primul volum din cursul de drept roman adresat studentilor facultatilor de drept aflati in primul an de studiu fiind conceput spre a raspunde unei duble nevoi atat aceea de introducere cat si de incursiune aprofundata in aceasta arie de drept In speranta ca nu vor intrerupe niciodata cautarea sensului din spatele fiecarui dat prezentul curs nu se doreste a fi doar un

Institutii de drept privat roman volumul I

de Alina Monica Axente

Cod produs: 0000210945

Editura: Hamangiu

Data aparitie: 2020

ISBN: 978-606-27-1464-2

Numar de pagini: 344

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:

Institutii de drept privat roman. Vol. I. Izvoare. Procedura civila. Persoane. Bunuri. Succesiuni reprezinta primul volum din cursul de drept roman adresat studentilor facultatilor de drept aflati in primul an de studiu, fiind conceput spre a raspunde unei duble nevoi: atat aceea de introducere, cat si de incursiune aprofundata in aceasta arie de drept. In speranta ca nu vor intrerupe niciodata cautarea sensului din spatele fiecarui dat, prezentul curs nu se doreste a fi doar un instrument util in intelegerea materiei dreptului roman, ci si o prima treapta pe care studentii o vor parcurge pe drumul spre maiestria profesionala.

Volumul Izvoare. Procedura civila. Persoane. Bunuri. Succesiuni este structurat in cinci capitole, dedicate izvoarelor dreptului roman, procedurii civile romane, persoanelor si familiei, regimului bunurilor si drepturilor reale si succesiunilor.

Prin apelarea frecventa la exemple si mini-spete, autoarea, aflandu-se intr-un contact permanent cu spiritul critic si curiozitatea studentilor, si-a propus sa faciliteze procesul de formare a unor rationamente de tip cauza-efect. Totodata, cursul cuprinde numeroase trimiteri la celelalte arii de drept, mai exact la influenta pe care sistemul de drept romanic a exercitat-o asupra sistemului de drept romanesc, indemnand permanent la reflectie asupra solutiilor legislative din dreptul contemporan.   


Data aparitie 2020
ISBN 978-606-27-1464-2
Loc aparitie Bucuresti
Numar de pagini 344
Autor

Alina Monica Axente

Numar pagini 344
Scroll