Un roman memorabil despre dragoste &537;i r&259;zboi inspirat din fapte realeTraducere din limba englez&259; de Iulia GorzoAdolescentul evreu Tholdi care aspir&259; s&259; devin&259; muzician o întâlne&351;te pentru prima dat&259; pe prostituata rom&259; Liuba o fat&259; frumoas&259; &351;i misterioas&259; în ziua în care împline&351;te &351;aisprezece ani Câteva s&259;pt&259;mâni mai

Lectii nocturne in Micul Ierusalim

de Rick Held

Cod produs: 0000228717

Editura: Polirom S.A.

Data aparitie: 2021

ISBN: 978-973-468-694-0

Numar de pagini: 360

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:

Un roman memorabil despre dragoste și război, inspirat din fapte reale

Traducere din limba engleză de Iulia Gorzo

Adolescentul evreu Tholdi, care aspiră să devină muzician, o întâlneşte pentru prima dată pe prostituata romă Liuba, o fată frumoasă şi misterioasă, în ziua în care împlineşte şaisprezece ani. Câteva săptămâni mai târziu, Armata Română, aliata Germaniei naziste, ocupă Cernăuţiul, oraşul său natal. Tholdi reuşeşte să-şi facă rost de o slujbă la fosta fabrică de textile a tatălui său. E în culmea fericirii, asta până când află că Radu şi Grigore, cei doi fraţi care conduc acum fabrica, sunt colaboratori ai naziştilor. Printr-o întorsătură a sorţii, Tholdi şi Liuba se reîntâlnesc în momentul în care adolescentul descoperă că ea este amanta lui Radu. În încercarea de a-şi salva familia de la trimiterea într-un lagăr de concentrare, Tholdi îi ajută să-şi ţină relaţia secretă. O instalează pe Liuba într-un apartament din cartierul evreiesc, vizavi de locuinţa familiei lui, se îngrijește să aibă tot ce îi trebuie şi, în cursul lecţiilor de pian pe care i le predă noaptea, între cei doi se înfiripă o prietenie foarte preţioasă. Liuba este cheia supravieţuirii lor, însă iubirea lui Tholdi se poate preschimba oricând într-o obsesie periculoasă ce le-ar aduce moartea.

„O poveste palpitantă, pe un fundal istoric absolut cutremurător, despre lupta pentru supravieţuire, regrete şi o dragoste interzisă. Un roman de debut impresionant şi emoţionant, care se bucură de aprecierea unor critici de marcă.” (Canberra Weekly)

„Un roman scris într-un stil direct şi alert, cu o intrigă complicată, ce îndeamnă cititorul să mediteze la modul în care poţi ajunge să abordezi anumite dileme morale când trăieşti permanent cu teama de moarte.” (Saturday Age)

„Cu un talent impecabil, Rick îşi poartă vertiginos cititorul tot înainte, pe firul unei intrigi demne de orice thriller al marelui ecran.” (Living Arts Canberra)


Data aparitie 2021
ISBN 978-973-468-694-0
Loc aparitie Iasi
Numar de pagini 360
Tip coperta Necartonat
Autor

Rick Held

Numar pagini 360
Scroll