Prezenta lucrare reprezint&259; o analiz&259; complex&259; a legatului ca principal&259; dispozi&539;ie cuprins&259; în testament atât din perspectiv&259; teoretic&259; cât &537;i din perspectiv&259; practic&259; Lucrarea se adreseaz&259; studen&539;ilor Facult&259;&539;ii de Drept absolven&539;ilor teoreticienilor dar &537;i practicienilor &537;i în special notarilor publici abordând problematica în conformitate cu prevederile

Legatul - Principala dispozitie cuprinsa in testament

de Diana-Geanina Ionas

Cod produs: 0000230266

Data aparitie: 2022

Editie: Editia I

ISBN: 978-606-39-0610-7

Numar de pagini: 252

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:

Prezenta lucrare reprezintă o analiză complexă a legatului ca principală dispoziție cuprinsă în testament, atât din perspectivă teoretică, cât și din perspectivă practică. Lucrarea se adresează studenților Facultății de Drept, absolvenților, teoreticienilor, dar și practicienilor și, în special, notarilor publici, abordând problematica în conformitate cu prevederile Codului civil în vigoare, prin raportare la legislația altor state și în conformitate cu prevederile Legii nr. 36/1995 a notarilor publici și a activității notariale republicată, cu modificările și completările ulterioare.

 

Lucrarea poate constitui un instrument util atât în domeniul cercetării științifice, cât și în activitatea practică a profesioniștilor dreptului, în special, cea a notarilor publici.

 

 

Volumul „Legatul – principala dispoziție cuprinsă în testament”, semnat de Diana-Geanina Ionaș, dezbate liberalitatea în funcție de criteriul formal – un act juridic supuse unor reguli speciale de formă –, în funcție de criteriul obiectiv – un act juridic civil care asigură beneficiarului un avantaj patrimonial fără a da nimic în schimb – și în funcție de criteriul subiectiv – un act juridic caracterizat de intenția liberală a dispunătorului. Toate acestea descriu împreună liberalitatea ca act juridic bilateral sau ca act juridic unilateral, care se concretizează sub forma testamentului sau a donației. Astfel, autoarea descrie în amănunt testamentul, ca suport juridic al legatului, abordând teme precum validitatea, execuția, dispozițiile, revocarea și căile procedurale de înfăptuire a acestora. În lucrarea de față, regăsim toate detaliile legate de aspectele de procedură succesorală necesare punerii în aplicare a dispozițiilor existente în testament, dar și despre moștenire și moștenitori, dezbătute prin prisma dreptului roman, dreptului francez, dar și a dreptului intern actual.

Luciana Răducanu


Data aparitie 2022
Editie Editia I
ISBN 978-606-39-0610-7
Loc aparitie Bucuresti
Numar de pagini 252
Tip coperta Necartonat
Autor

Diana-Geanina Ionas

Numar pagini 252
Scroll