Existenta unei culegeri de legislatia concurentei este utila si necesara pentru cel putin doua motive Primul motiv il

Legislatia concurentei 14.05.2018

de Colectiv redactional

Cod produs: 0000169206

Editura: C.H. Beck

Data aparitie: 2018

Editie: Editia a V a

ISBN: 978-606-18-0721-5

Numar de pagini: 452

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:
Existenta unei culegeri de legislatia concurentei este utila si necesara pentru cel putin doua motive. Primul motiv il reprezinta numarul foarte mare de norme juridice emise in vederea protejarii concurentei libere intre operatorii economici. Astfel, pe langa Legea concurentei nr. 21/1996, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare si Legea privind combaterea concurentei neloiale nr. 11/1991 exista 19 regulamente si instructiuni emise de catre Consiliul Concurentei, in baza delegarii legislative acordate acestei institutii de catre Legea nr. 21/1996. La acestea se adauga regulamentele, precum si notele jurisdictionale si orientarile emise de catre Comisia Europeana si Consiliul European in aplicarea art. 101 si 102 din Tratatul de Functionare a Uniunii Europene – care au un continut aproape identic cu cel al art. 5, respectiv art. 6 din Legea nr. 21/1996 si care se aplica simultan cu acestea. Numarul mare de norme secundare este necesar, avand in vedere ca Legea nr. 11/1991 si, mai ales, Legea nr. 21/1996 sunt legi-cadru. Existenta normelor secundare este, pe de alta parte, utila, deoarece ofera suplete cadrului normativ in vigoare in acest domeniu, in functie de evolutiile mediului economic si de jurisprudenta Curtii Europene de Justitie, care are un rol foarte important in domeniul dreptului concurentei.

Mentionam ca in cadrul acestei colectii de legislatie au fost cuprinse doar normele juridice din Romania. Al doilea motiv pentru care existenta acestei culegeri este necesara este unul de fond si are in vedere faptul ca regulile de concurenta sunt aplicabile in domenii extrem de vaste ale vietii sociale. Conform legislatiei si practicii jurisdictionale din acest domeniu, regulile de concurenta sunt aplicabile cu privire la orice activitate prin care o entitate – persoana fizica sau juridica, indiferent de forma de organizare si de tipul de proprietate – obtine un venit prin oferirea de bunuri sau servicii pe piata. Extensiile aplicarii regulilor de concurenta pot fi uneori surprinzatoare, avand in vedere ca subiecti ai acestora pot fi, in anumite situatii, chiar si autoritati publice, culte religioase sau sportivi. Explicatia pentru o asemenea aplicare extensiva este ca in dreptul concurentei fondul primeaza asupra formei si rezultatul obtinut este criteriul predominant fata de intentia initiala.
 
Din cuprins:
• Legea concurentei nr. 21/1996, republicata
• Legea privind combaterea concurentei neloiale nr. 11/1991
• Regulamentul de organizare si functionare al Consiliului Concurentei
• Regulamentul privind concentrarile economice     
• Instructiunile privind conceptele de concentrare economica, intreprindere implicata, functionare deplina si cifra de afaceri    
• Instructiunile privind angajamentele in materia concentrarilor economice
• Instructiunile privind restrictionarile direct legate si necesare punerii in aplicare a concentrarilor economice
• Instructiunile privind definirea pietei relevante

Puncte forte:
• reglementari actualizate La Zi conform ultimelor modificari
• corelatii legislative cu norme interne si europene
• note relevante
• scurt istoric al fiecarui act normativ

Data aparitie 2018
Editie Editia a V a
ISBN 978-606-18-0721-5
Loc aparitie Bucuresti
Numar de pagini 452
Tip coperta Necartonat
Autor

Colectiv redactional

100 Colectiv redactional

De acelasi autor

Produse similare

Scroll