Context legislativTudor Braticevici „Rolul culegerii de fa&539;&259; este acela de a pune la dispozi&539;ia celor interesa&539;i posi­bi­l­i­tatea de a se documenta cu privire la legisla&355;ia cadastrului &537;i a c&259;r­&539;ilor funciare culegerea adresându-se avoca&539;ilor consilierilor juridici notarilor publici magistra&539;ilor persoanelor fizice sau juridice autorizate în

Legislatia privind cadastru si publicitatea imobiliara 25 ianuarie 2021

de coord. Tudor Braticevici

Cod produs: 0000215807

Editura: C.H. Beck

Data aparitie: 2021

Editie: editia XII

ISBN: 978-606-181-052-9

Numar de pagini: 438

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:

Context legislativ

Tudor Braticevici: „Rolul culegerii de față este acela de a pune la dispoziția celor interesați posi­bi­l­i­tatea de a se documenta cu privire la legislaţia cadastrului și a căr­ților funciare, culegerea adresându-se avocaților, consilierilor juridici, notarilor publici, magistraților, persoanelor fizice sau juridice, autorizate în efectuarea lucră­­rilor de cadastru, precum și  funcționarilor din cadrul oficiilor de cadastru și publicitate imobiliară, cărora nu li se poate înlătura obligația de a se pregăti profesional.

Pe fondul adoptării Decretului nr. 195 din 16 martie 2020 privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României, în temeiul dispozițiilor art. 22 alin. (12), cu referire la dispozițiile art. 22 alin. (13) din Legea  nr. 7/1996, s-au adoptat împreună cu UNNPR primele măsuri pentru digitalizarea activității de publicitate imobiliară în relația cu notarii publici. (...)

Prin art. I O.U.G. nr. 61/2020 (...) s-a completat art. 28 din Legea nr. 7/1996, reglementându-se prin dispozițiile art. 281 modalitatea de înregistrare on-line a cererilor de recepție și înscriere în cartea funciară. Departe de a fi scutită de orice critică, noua reglementare reprezintă un pas important către digitalizarea activității de cadastru și publicitate imobiliară, digitalizare imperios necesară mai ales în contextul pandemic care afectează toate activitățile curente. (...)

În contextul trecerii preponderent la un mediu de lucru digital, a fost îmbunătățit din punct de vedere tehnic sistemul integrat de cadastru și carte funciară e-Terra, prin introducerea unor noi funcționalități, inclusiv cu privire la semnarea electronică a documentelor elaborate direct în aplicație”.

Din cuprins

  • Efectuarea lucrărilor de cadastru și a operațiunilor de Carte funciară
  • Organizarea activității de publicitate imobiliară
  • Tarifele de publicitate imobiliară
  • Onorariile percepute de persoanele fizice sau juridice autorizate în cadastru
  • Protocolul de colaborare ANCPI – UNNPR
  • Protocolul de colaborare ANCPI – UNEJR
  • Programul naţional de cadastru şi carte funciară 2015-2023
  • Instrucțiuni de lucru în mediul electronic

Puncte forte

  • selecţia riguroasă a principalelor acte normative în materie
  • reglementări actualizate la zi conform ultimelor modificări
  • istoricul actelor normative
  • numeroase note utile și corelaţii legislative
  • note privind modificări terminologice

Public țintă: avocați, consilieri juridici, notari publici, registratori de carte funciară, inspectori de cadastru, alți angajați ANCPI, persoane fizice sau juridice autorizate în cadastru, publicul larg interesat de domeniul publicității imobiliare.


Data aparitie 2021
Editie editia XII
ISBN 978-606-181-052-9
Numar de pagini 438
Tip coperta Necartonat
Autor

coord. Tudor Braticevici

Numar pagini 438
Scroll