Comparata cu ramurile clasice dreptul proprietatii intelectuale este una dintre cele tinere dar in acelasi timp una dintre cele mai dinamice ramuri ale dreptului a carei importanta si raspandire cresc intr-un ritm accelerat odata cu globalizarea si digitalizarea economiilorLa randul lor sursele sau izvoarele dreptului proprietatii intelectuale sunt foarte diverse si eterogene – de la tratate si conventii internationale directive si regulamente europene pana la legi si

Legislatia proprietatii intelectuale (act. 08.10.2019)

de Doru Traila

Cod produs: 0000198127

Editura: Hamangiu

Data aparitie: 2019

ISBN: 978-606-271-372-0

Numar de pagini: 768

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:

Comparata cu ramurile clasice, dreptul proprietatii intelectuale este una dintre cele tinere, dar, in acelasi timp, una dintre cele mai dinamice ramuri ale dreptului, a carei importanta si raspandire cresc intr-un ritm accelerat, odata cu globalizarea si digitalizarea economiilor.

La randul lor, sursele sau izvoarele dreptului proprietatii intelectuale sunt foarte diverse si eterogene – de la tratate si conventii internationale, directive si regulamente europene pana la legi si ordonante nationale, ordine si norme metodologice – ceea ce ingreuneaza efortul de a citi si intelege „dintr-o privire” care sunt dispozitiile aplicabile intr-o speta concreta, chiar si pentru cei care sunt familiarizati cu domeniul. De aici si necesitatea acestei culegeri, al carei obiectiv declarat este acela de a aduna intreaga legislatie la un loc, ca intr-un codex (neoficial) al proprietatii intelectuale.

Legislatia proprietatii intelectuale este structurata pe doua parti, iar fiecare materie este fixata, pe cat posibil, pe tiparul legislatie interna, legislatie din dreptul Uniunii Europene si legislatie internationala.
Partea I, Proprietatea industriala, cuprinde 40 de acte normative, cele mai recente modificari fiind cele aduse Legii nr. 11/1991 privind combaterea concurentei neloiale prin O.U.G. nr. 25/2019 privind protectia know-how-ului si a informatiilor de afaceri nedivulgate care constituie secrete comerciale impotriva dobandirii, utilizarii si divulgarii ilegale, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative (M. Of. nr. 309 din 19 aprilie 2019).
Partea a II-a, Dreptul de autor si drepturile conexe, cuprinde 4 acte fundamentale in materie, Legea nr. 8/1996, republicata, fiind oferita cititorilor inclusiv cu modificarile recente aduse prin Legea nr. 15/2019 (M. Of. nr. 33 din 11 ianuarie 2019).

Lector. univ. dr. Doru Traila


Data aparitie 2019
ISBN 978-606-271-372-0
Numar de pagini 768
Autor

Doru Traila

Numar pagini 768
Scroll