Traducere de Marius-Adrian Hazaparu„Biografie politic&259; la superlativ” Sunday TelegraphLenin este &537;i ast&259;zi o personalitate controversat&259; Unii îl privesc cu aversiune al&539;ii înc&259; îi propag&259; ideile În poate cea mai cunoscut&259; &537;i mai bine documentat&259; biografie a lui Lenin Robert Service ni-l prezint&259; a&537;a cum nu îl întîlnim în c&259;r&539;ile de

Lenin. O biografie

de Robert Service

Cod produs: 0000200037

Editura: Polirom S.A.

Data aparitie: 2020

Editie: Editia I

ISBN: 978-973-467-824-2

Numar de pagini: 472

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:

Traducere de Marius-Adrian Hazaparu

„Biografie politică la superlativ.” (Sunday Telegraph)

Lenin este și astăzi o personalitate controversată. Unii îl privesc cu aversiune, alții încă îi propagă ideile. În poate cea mai cunoscută și mai bine documentată biografie a lui Lenin, Robert Service ni-l prezintă așa cum nu îl întîlnim în cărțile de istorie: ca o figură politică marcantă, dar și ca un om obișnuit. Un om care s-a bucurat de susținerea familiei, dar care, după ce fratele său a fost executat din ordinul țarului, a devenit un rebel. Un om a cărui dorință de distrugere s-a dovedit a fi mai puternică decît dragostea pentru proletariatul în slujba căruia susținea că se află. Un om care, împins de preocupările sale intelectuale și de furia împotriva regimului, a ajuns, dintr-un tînăr activist marxist, fondatorul partidului comunist și al statului sovietic. Un om care a lăsat moștenire Rusiei opresiunea politică și intimidarea socială, dar pe care, în pofida suferințelor îndurate de pe urma comunismului, mulți l-au jelit la moartea sa și după aceea.

„Cel mai bun punct de plecare pentru a-l cunoaște pe fondatorul bolșevismului este cartea istoricului britanic Robert Service. Service scrie împotriva canonului referitor la Lenin care predomină atît în Est, cît și în Occident.” (New York Review of Books)

„Cea mai importantă contribuție a cărții sînt informațiile de ordin personal. Datorită lor, Lenin apare mai uman, dar și mai înspăimîntător. Service nu lasă relatările să alunece în sentimentalism și nu uită nici o clipă despre cine vorbește.” (Wall Street Journal)

„Dacă, datorită anumitor circumstanțe, istoria nu s-ar fi întors în favoarea lui, Lenin ar fi putut rămîne un exilat anonim. Această biografie superbă arată de ce nu s-a întîmplat așa.” (Booklist)


Data aparitie 2020
Editie Editia I
ISBN 978-973-467-824-2
Loc aparitie Iasi
Numar de pagini 472
Tip coperta Necartonat
Autor

Robert Service

Numar pagini 472
Scroll