Lucrarea Libertatea de exprimare Garantii si responsabilitati Ghid de standarde internationale si europene urmareste evidentierea celor mai importante repere in protejarea libertatii de exprimare la nivel national si international si ofera raspunsuri intr-o maniera clara si concisa la unele intrebari esentiale dintre care amintim Ce este libertatea de exprimare si ce utilitate are in societatea actuala Ce tip de discurs este protejat la nivel international si european Libertatea de

Libertatea de exprimare. Garantii si responsabilitati. Ghid de standarde internationale si europene

de Carmen Moldovan

Cod produs: 0000183453

Editura: Hamangiu

Data aparitie: 2019

Editie: Editia I

ISBN: 978-606-27-1241-9

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:

Lucrarea Libertatea de exprimare. Garantii si responsabilitati. Ghid de standarde internationale si europene urmareste evidentierea celor mai importante repere in protejarea libertatii de exprimare la nivel national si international si ofera raspunsuri intr-o maniera clara si concisa la unele intrebari esentiale, dintre care amintim: Ce este libertatea de exprimare si ce utilitate are in societatea actuala? Ce tip de discurs este protejat la nivel international si european? Libertatea de exprimare are acelasi inteles in toate reglementarile si sistemele de drept? Notiunea fake news are legatura cu libertatea de exprimare? etc.

In scopul ilustrarii faptului ca protejarea efectiva a libertatii de exprimare constituie o preocupare importanta a statelor democratice si un element definitoriu pentru acestea, in lucrare au fost incluse ample referiri la standardele stabilite prin Conventia europeana a drepturilor omului si interpretarile date de catre Curtea Europeana a Drepturilor Omului, dar si elemente din protectia libertatii de exprimare in alte sisteme de drept in afara celui european (cum ar fi Conventia americana a drepturilor omului, Constitutia Statelor Unite ale Americii, Carta africana a drepturilor oamenilor si ale popoarelor etc.), unde au fost evidentiate atat punctele comune, cat si diferentele fata de sistemul european de consacrare si garantare a libertatii de exprimare.

Pentru a facilita intelegerea aspectelor tratate si a modalitatii de interpretare, s-a recurs la prezentarea dispozitiilor in care este consacrata libertatea de exprimare si componentele sale, urmata de relevarea principalelor interpretari din jurisprudenta internationala si nationala, in anumite cazuri.

Monografia Libertatea de exprimare. Garantii si responsabilitati. Ghid de standarde internationale si europene constituie un instrument deosebit de util pentru practicienii dreptului, in special, dar si pentru cei care sunt interesati de exercitarea libertatii de exprimare (mass-media, ONG-uri ce sprijina apararea drepturilor omului si libertatii de exprimare etc.).


Data aparitie 2019
Editie Editia I
ISBN 978-606-27-1241-9
Loc aparitie Bucuresti
Autor

Carmen Moldovan

Scroll