Aceast&259; carte este o &238;nregistrare minim structurat&259;  c&226;t pentru a fi totu&351;i o carte  a g&226;ndurilor temerilor speran&539;elor &351;i sfaturilor fiec&259;rui autor &351;i fiec&259;rei autoare &238;n domeniul profesional care &238;i este cel mai familiar brodate ca varia&539;iuni pe tema crizei &351;i a consecin&539;elor eiAcele lucruri care  &238;nsumate &238;n interac&539;iunea complex&259; &351;i greu descriptibil&259; dintre ele  vor

Lumea de maine. Ce urmeaza dupa pandemie?

de Olivia Toderean, Sergiu Celac, George Scutaru

Cod produs: 0000204504

Data aparitie: 2020

Editie: Editia I

ISBN: 978-606-44-0681-1

Numar de pagini: 552

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:
Această carte este o înregistrare, minim structurată cât pentru a fi, totuşi, o carte a gândurilor, temerilor, speranțelor şi sfaturilor fiecărui autor şi fiecărei autoare, în domeniul profesional care îi este cel mai familiar, brodate ca variațiuni pe tema crizei şi a consecințelor ei.
Acele lucruri care însumate, în interacțiunea complexă şi greu descriptibilă dintre ele vor modela lumea de mâine, lumea de după pandemie.
Olivia Toderean

Ambasadorul Sergiu Celac este preşedinte de onoare al New Strategy Center, diplomat de carieră cu gradul de ambasador, fost ministru al Afacerilor Externe al României; după retragerea din serviciul activ, analist politic cu numeroase publicaţii în ţară şi în străinătate, membru al Uniunii Scriitorilor, cercetător onorific al Institutului de Economie Mondială al Academiei Române.

George Scutaru este directorul general al New Strategy Center. A fost consilier pe probleme de securitate națională al Preşedintelui României Klaus Iohannis, deputat PNL, secretar şi apoi vicepreşedinte al Comisiei de Apărare din Camera Deputaților. Și-a început cariera ca jurnalist, la începutul anilor 90, la Mediafax şi ProTV. A absolvit Facultatea de Istorie, Universitatea din Bucureşti, are un masterat în relații internaționale la aceeaşi universitate şi a urmat mai multe specializări în țără şi în străinătate în domeniul securității.

Una dintre primele culegeri sistematizate de lucrări analitice pe tema crizei actuale, această carte vine la un moment cât se poate de oportun şi este de înaltă valoare.
Deşi autorii cărţii sunt cu toţii profesionişti cu foarte multă experienţă, fiecare în domeniul său, cred că este o dovadă de curaj să scrii atât de cuprinzător pe o temă care este încă, în mare măsură, o ţintă mişcătoare.
De aceea, iniţiativa este cu atât mai valoroasă cu cât oferă decidenţilor diferite unghiuri de abordare, avertizări timpurii şi recomandări de acţiune politică. Acest lucru este esenţial pentru a putea face faţă de o manieră mai bine informată, complexă şi coordonată valului de provocări care îi va urma crizei.
Wolfgang Ischinger

Această pandemie a provocat nu numai îmbolnăviri, izolare, carantină, restricţii de tot felul, îngrijorare, agitaţie, negare şi moarte, ci şi o efervescenţă intelectuală deosebită. Aşa că specialiştii în munca intelectuală au avut timp să întoarcă această criză pe toate părţile, să îi caute antecedente, să compare, să aducă argumente sau contraargumente, să constate şi să prevadă. La fel fac şi autorii acestei admirabile cărţi, care își pun întrebări, elaborează strategii, caută soluţii, formulează ipoteze şi au, rareori, certitudini.
Dar, fiind de acord că lumea de după pandemie nu va mai fi cel puţin pentru o vreme aceeaşi cu cea dinainte, cred că avem, ca intelectuali, o mare responsabilitate: să nu permitem ca schimbările să altereze lumea, s-o împingă spre criză perpetuă şi suferinţă, ci să lucrăm cu toţii ca să fie o lume mai bună.
Ioan Aurel Pop
Data aparitie 2020
Editie Editia I
ISBN 978-606-44-0681-1
Loc aparitie Bucuresti
Numar de pagini 552
Tip coperta Necartonat
Autor

Olivia Toderean, Sergiu Celac, George Scutaru

Numar pagini 552
Scroll