Texte &351;i imagini române&351;ti„Sorin Alexandrescu face parte din categoria acelor intelectuali pentru care nu exist&259; grani&539;e între domeniile spiritului Pasionat de idei &537;i de modul în care acestea ne modeleaz&259; existen&539;a e egal interesat de textul literar &537;i de cel vizual descifrîndu-le pe ambele drept documente semnificative ale condi&539;iei umane” Carmen Mu&537;at„Ne întreb&259;m

Lumea incerta a cotidianului

de Sorin Alexandrescu

Cod produs: 0000214774

Editura: Polirom S.A.

Data aparitie: 2021

Editie: Editia I

ISBN: 978-973-468-206-5

Numar de pagini: 344

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:

Texte şi imagini româneşti

„Sorin Alexandrescu face parte din categoria acelor intelectuali pentru care nu există granițe între domeniile spiritului. Pasionat de idei și de modul în care acestea ne modelează existența, e egal interesat de textul literar și de cel vizual, descifrîndu-le, pe ambele, drept documente semnificative ale condiției umane.” (Carmen Mușat)

„Ne întrebăm adesea dacă lumea în care trăim de decenii bune este ininteligibilă sau este, mai curînd, atît de divers inteligibilă încît rămîne obscură. Este discursul public din vremea noastră, cînd fragmentat, gîfîit, dar sugerînd mari revelații, cînd amînîndu-le parcă fără motiv, un discurs despre o lume în sine incognoscibilă, apare acest discurs din interese politice ale unora dintre actorii publici, derivă el dintr-o boală mai generală a limbajului sau dintr-o complexificare a realului însuși, căruia acesta nu-i mai asigură transparența necesară? Așa să fi simțit unii scriitori și artiști totdeauna raportul dintre limbaj și lume, de unde și teama lor de-a descoperi în rănile cuvintelor moartea referentului și acreala sensului? Să fie distanța de un anume trecut personal ceea ce ne face să-l considerăm retrospectiv armonios, în timp ce, invadați de prezent, îl simțim pe acesta fie grosolan și tîmp, fie incert, fie indeterminabil? Cîțiva scriitori și artiști sînt lăsați aici să răspundă acestor întrebări dificile.” (Sorin Alexandrescu)


Data aparitie 2021
Editie Editia I
ISBN 978-973-468-206-5
Loc aparitie Iasi
Numar de pagini 344
Tip coperta Necartonat
Autor

Sorin Alexandrescu

Numar pagini 344
Scroll