Icoana Maica Domnului Vladimir 15x21cm Auriu Color Rama AlbaDespre Icoana Maicii Domnului din Vladimir se spune ca este icoana cea mai raspandita din lume Este protectoarea Rusiei in momentul de fata fiind expusa in Galeria Tretyakov din Moscova Este o varianta a Icoanei grecesti Eleusa in limba greaca inseamna “Tandra si Milostiva” Se distinge prin faptul ca pruncul Iisus isi tine obrazul lipit de obrazul Maicii SaleNumele de Maica din Vladimir provine de la

Maica D. Vladimir rama alba 15x21cm MA/E 1110WH-BX-C

Cod produs: 0000216883

Brand: ClassGifts

Colectie: ClassGifts

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:

Icoana Maica Domnului Vladimir 15x21cm Auriu Color Rama Alba
Despre Icoana Maicii Domnului din Vladimir se spune ca este icoana cea mai raspandita din lume. Este protectoarea Rusiei, in momentul de fata fiind expusa in Galeria Tretyakov din Moscova. Este o varianta a Icoanei grecesti Eleusa (in limba greaca inseamna “Tandra si Milostiva”). Se distinge prin faptul ca pruncul Iisus isi tine obrazul lipit de obrazul Maicii Sale.
Numele de Maica din Vladimir provine de la minunea intamplata in 1155 cand icoana fiind transportata, in dreptul orasului Vladimir, caii s-au oprit din mers si au refuzat sa inainteze. Acesta a fost semnul ca icoana doreste sa ramana in acel oras unde s-a construit ulterior o catedrala in care a fost asezata.
Icoana a inspirat si pe actorul Mel Gibson care a folosit un fragment din imaginea icoanei (ochiul stang si nasul maicii) ca logo pentru casa sa de productie Icon Production conform Wikipedia.

Dimensiuni 15x21x3cm


Colectie ClassGifts
Scroll