Manualul propus respect&259; cerin&539;ele programei &537;colare pentru clasa a VIII-a &537;i continu&259; dezvoltarea achizi&539;iilor de comunicare câ&537;tigate în clasele a 5-a a 6-a &537;i a 7-a creând premisele dezvolt&259;rii unor competen&539;e de comunicare specifice finalului de ciclu gimnazial De asemenea manualul este în concordan&539;&259; cu standardele

Manual limba engleza clasa a VIII a L2

Cod produs: 0000209540

ISBN: 978-606-8773-1-9

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:

Manualul propus respectă cerințele programei școlare pentru clasa a VIII-a și continuă dezvoltarea achizițiilor de comunicare câștigate în clasele a 5-a, a 6-a și a 7-a creând premisele dezvoltării unor competențe de comunicare specifice finalului de ciclu gimnazial. De asemenea, manualul este în concordanță cu standardele europene în privința cunoștințelor, abilităților și atitudinilor formate la elevi. 

Din punctul de vedere al structurii, manualul este format din 8 unități de învățare, care sunt grupate în jurul unor teme mari, importante. Unitățile 1 și 7 abordează teme importante legate de mediul înconjurător (The Environment și Sustainable Living). Unitățile 4 și 6 orbitează în jurul temei globalizării ( Think Global și Give Peace a Chance), urmate și ele de o parte recapitulativă. Unitățile 2, 3, 5 si 8 prezintă educația pentru nutriție sănătoasă, a multiculturalismului. ( Have You Ever..., Healthy Lifestyle, A Multicultural Society si Education).

Unitățile de recapitulare prezente la sfârșitul a două unități sunt menite să fixeze achizițiile recente.

Fiecare unitate are elemente de vocabular, gramatică, activități de reading, speaking, listening și writing. În fiecare dintre ele, elevii și profesorii deopotrivă, vor descoperi cu plăcere componente culturale specifice anglo-saxone, dar și a unor comunități exotice ( din Noua Zeelanda, India, Africa, etc). Nu lipsesc texte bazate pe statistici recente, informații de genul “știați că” din cele mai diverse arii, de la curiozități ale lumii animale, până la cele legate de biografia unor personalități reale – Malala Yousafzai sau Mark Zuckerberg. Trecerea de la o unitate la altă este firească, asigurând progresul, manualul evidențiind coerență și unitate.

Problemele de vocabular și gramatică sunt corect și extreme de atractiv concepute; explicațiile sunt clare și concise, exercițiile variate și cu un grad de dificultate progresiv (exerciții de labelling, matching, cross the odd word out, true/false, filling in, etc). Contextele create sunt stimulative, adaptate atât prin conținut cât și prin dimensiuni și forma particularităților de vârstă ale elevilor, sunt menite să conducă la dezvoltarea creativității și a gândirii independente și să formeze atitudini de respect și toleranță. Activitățile de învățare propuse vizează atât munca individuală cât și pe cea în perechi sau în grup, încurajează interacțiunea și colaborarea. În plus, prin utilizarea unor texte autentice, ele stimulează reacția personală a fiecărui elev la anumite situații de viață, conducând astfel la formarea de caractere și comportamente.

Componenta culturală creează nu numai diversitate, dar oferă elevilor și experiențe agreabile de cunoaștere a spațiului anglo-saxon, exploatate prin exerciții de verificare a înțelegerii textului, și de utilizare a vocabularului nou. La finalul manualului, purtând titlul Build your Competences (CLIL), regăsim consistente și interesante lecții de Cultură și Civilizație, care pot fi abordate independent de unitățile anterioare. O surpriză plăcută o constituie adăugarea la finalul manualului a unor activități intitulate Speaking Practice, care utilizeaza mini-video-uri extrem de bine alese și care măresc gradul de interes al elevilor (si) prin stimularea vizuală.

Unitățile de auto-evaluare, inspirat numite: “Test your competences” sunt compuse din itemi obiectivi, semi-obiectivi și subiectivi. Aceștia conduc la responsabilizarea elevilor și la stimularea exigenței față de propria prestație pe de o parte, iar pe de altă parte, la creșterea încrederii în sine. Ele măsoară nivelul de performanță în cadrul diferitelor competențe specifice avute în vedere. Recapitularea vizează achiziții precum înțelegerea unui text audiat sau scris, producerea unui mesaj oral sau scris, dar și folosirea unor mărci gramaticale care să internalizeze regulile.

Se poate concluziona că demersul didactic propus de manual este prin conținut și formă centrat pe elev și este de tip learning by doing. Prin atitudinea pe care o promovează, manualul în discuție contribuie la deschiderea spre comunicare în limba engleză. Conținutul variat, adecvat vârstei pentru care este conceput, susținut riguros prin metode științifice, abordarea integratoare precum și prezentarea grafică atrăgătoare constituie suficiente argumente pentru a recomanda manualul analizat spre publicare, având convingerea că va fi un instrument util pentru profesor și eficient pentru elevi.


ISBN 978-606-8773-1-9
Scroll