Multe eseuri incluse în cartea de fa&539;&259; s-au bucurat de interesul unor categorii diverse de cititori au fost incluse în teze de doctorat &537;i masterat în volume colective în enciclopedii on-line gen Wikipedia; au fost re-publicate de alte reviste platforme on-line &537;i bloguri cu sau f&259;r&259; men&539;iunea numelui meu; au constituit repere bibliografice pentru alte articole publicate de Contributorsro Observatorul

Masina de rasucit idei incomode

de Constantin Cranganu

Cod produs: 0000197209

Data aparitie: 2019

Editie: Editia I

ISBN: 978-606-992-349-8

Numar de pagini: 376

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:

Multe eseuri incluse în cartea de față s-au bucurat de interesul unor categorii diverse de cititori: au fost incluse în teze de doctorat și masterat, în volume colective, în enciclopedii on-line gen Wikipedia; au fost re-publicate de alte reviste, platforme on-line și bloguri (cu sau fără mențiunea numelui meu); au constituit repere bibliografice pentru alte articole publicate de Contributors.roObservatorul cultural, Dilema Veche ș.a. Sper că adunarea eseurilor mele între coperțile unei singure cărți va oferi posibilități mărite de informare și educare în domenii mai puțin prezente sau (aproape) incorecte politic în arena culturală din România.

Cartea mea este o încercare de constituire (reconstituire?) a unui peisaj intelectual divers, pluralist, al opiniilor și judecăților de valoare, indiferent de cât sunt de corecte politic. Ca om de știință neangajat politic sub nicio formă, mă simt liber și obligat în același timp să depun mărturie despre orice derapaj intelectual întâlnit pe câmpul vast, neîngrădit încă, al schimburilor de idei. Și aștept ca și eventualii mei cititori să adopte o poziție out of the box atunci când vor întâlni idei, poziții, opinii care la prima vedere li se vor părea incorecte politic.

De aceea, dedic această carte scepticilor – victime ale bigotismului lipsit de orizont și ale intoleranței intelectuale. Ei sunt luminile călăuzitoare ale rasei umane. Pentru că întotdeauna cunoașterea începe cu scepticismul și se termină cu încrederea în sine însuși.

Constantin Crânganu


Data aparitie 2019
Editie Editia I
ISBN 978-606-992-349-8
Loc aparitie Bucuresti
Numar de pagini 376
Autor

Constantin Cranganu

Numar pagini 376
Scroll