Principalele caracteristici ale auxiliaruluiIntegrarea competentelor prevazute de programa scolara cu acelea din clasele anterioare reprezinta elementul cheie al acestui auxiliar Culegerea este construita pe baza unei planificari riguroase care urmareste împletirea elementelor de recapitulare cu materia de zi-cu-ziAvand în vedere acest aspect important colectivul de autori care a lucrat la realizarea auxiliarului a vizat urmatoarele criterii1

Matematica probleme si teste pentru clasa VIII si evaluare nationala semestrul al II-lea

de Sorin Borodi,Adrian Florea, Mihaela Cojocnean, Mihaela Singer, Doina Muntean,Cristian Pravat,Cristia

Cod produs: 0000201882

Editura: Sigma SRL

Data aparitie: 2020

Editie: Editia I

ISBN: 978-606-727-333-5

Numar de pagini: 160

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:

Principalele caracteristici ale auxiliarului:
Integrarea competentelor prevazute de programa scolara cu acelea din clasele anterioare reprezinta elementul cheie al acestui auxiliar. Culegerea este construita pe baza unei planificari riguroase, care urmareste împletirea elementelor de recapitulare cu materia de zi-cu-zi.
Avand în vedere acest aspect important, colectivul de autori care a lucrat la realizarea auxiliarului a vizat urmatoarele criterii:

1. Adresabilitatea:
Culegerea este organizata ca o carte activa o carte care ofera elevului resurse pertinente pentru implicarea în evaluare si feedback. Cartea activa propune profesorilor sa dedice de doua ori pe saptamana un timp de 10-15 minute în care fiecare elev sa aleaga sa rezolve o proba de evaluare prin care afla în ce masura poate opera cu conceptele nou predate, precum si cu acelea recapitulate în cadrul orei de clasa. Elevii pot alege una dintre cele doua probe de evaluare: Proba a mai simpla, sau Proba b un pic mai dificila. La fiecare proba exista în carte si un spatiu liber, în care profesorul poate propune elevilor un exercitiu suplimentar-surpriza (eventual indicat tot dintre exercitiile culegerii). Cartea activa ajuta fiecare elev sa avanseze în ritmul sau propriu, dezvoltandu-si, cu aceasta ocazie, încrederea ca matematica stiinta gandirii este un joc interesant si accesibil. Elevul care participa la propria invatare si evaluare este mai atent în ora si, ca urmare, valorifica mai bine timpul si spatiul scolar, pentru a-si atinge un maxim de potential.
2. Legatura cu programa scolara:
Fiind un instrument care îi ajuta pe elevi în ceea ce priveste pregatirea pentru Evaluarea Nationala, structura auxiliarului, continuturile, notatiile si abordarile în întelegerea si fixarea notiunilor urmaresc îndeaproape programele scolare aferente claselor V – VIII, respectand logica si coerenta acestora.

3. Continutul:
Lucrarea acopera continuturile celor patru ani de studiu (clasele a V-a a VIII-a) în doua volume repartizate pe cele doua semestre. In primul semestru, temele sunt distribuite în 18 saptamani, în cel de-al doilea în 12, urmate de 3 saptamani dedicate evaluarilor de sinteza. Fiecare unitate de învatare este alocata unei saptamani.
Problemele acopera în mod gradat tipurile de competente prevazute în programa scolara, pe patru niveluri de dificultate, astfel:
– nivelul 1 identificare, reprezentare;
– nivelul 2 aplicarea unor reguli de calcul si algoritmi, rezolvare de probleme standard;
– nivelurile 3 si 4 modelare, demonstrare si argumentare, interpretarea Matematica a unor probleme practice.
Culegerea include de asemenea cate doua teste de progres din doua în doua saptamani, cu timpul de lucru de 50 de minute, organizate tot pe doua niveluri a si b, teste pe care elevii le pot aborda în clasa sau acasa. Sunt prezente totodata si modele de teza. Atat testele de progres, cat si modelele de teza urmeaza structura si tipologia de probleme caracteristice examenului de evaluare nationala.
4. Gradul de corectitudine:
Limbajul folosit este simplu, intuitiv, dar realizeaza o prezentare corecta, clara si completa a contextelor de lucru. Notatiile sunt actuale, conform noii programe si tendintelor actuale. Sunt oferite indicatii la exercitiile cu grad mediu de dificultate si solutii detaliate, acolo unde sarcinile de lucru sunt complexe.


Data aparitie 2020
Editie Editia I
ISBN 978-606-727-333-5
Loc aparitie Bucuresti
Numar de pagini 160
Tip coperta Necartonat
Autor

Sorin Borodi,Adrian Florea, Mihaela Cojocnean, Mihaela Singer, Doina Muntean,Cristian Pravat,Cristia

Numar pagini 160
Scroll