Elena PRUS este doctor habilitat in stiinte filologice profesor universitar Prorector pentru Cercetare stiintifica si Studii doctorale la Universitatea Libera Internationala din Moldova Absolventa a Facultatii Limbi si Literaturi Straine la Universitatea de Stat din Moldova; studii doctorale la Universitatea „Al I Cuza” din Iasi; studii postdoctorale la Academia de stiinte a Moldovei Domenii de interes stiintific Literatura universala si comparata; Istoria

Nobelul pentru literatura ca patrimoniu geocultural

de Elena Prus

Cod produs: 0000196221

Data aparitie: 2019

Editie: Editia I

ISBN: 978-606-8982-76-2

Numar de pagini: 121

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:
Elena PRUS este doctor habilitat in stiinte filologice, profesor universitar. Prorector pentru Cercetare stiintifica si Studii doctorale la Universitatea Libera Internationala din Moldova. Absolventa a Facultatii Limbi si Literaturi Straine la Universitatea de Stat din Moldova; studii doctorale la Universitatea „Al. I. Cuza” din Iasi; studii postdoctorale la Academia de stiinte a Moldovei. Domenii de interes stiintific: Literatura universala si comparata; Istoria literaturii franceze si francofone; Geo- si socio-poetica; Studii europene; Studii interculturale. Fondator si director publicatie: revista stiintifica Intertext (din 2007, categoria B+); Redactor-sef: revista Studii Europene (din 2016, cu suportul Programului Erasmus al Uniunii Europene). Presedinte al colocviului international anual La Francopolyphonie, ULIM (ed. 2006-2019). Membru al Uniunii Scriitorilor din Moldova si din Romania.
 
Volume de autor: Poetica modalitatii la Proust, Chisinau, Ruxanda, 1998; Iasi, Tipomoldova, 2015; Pariziana romanesca: mit si modernitate, Iasi, Institutul European, 2006; Stiinta filologica in cadrul universitar: cautari si realizari, Chisinau, ULIM, 2009 (coautor); Po(i)etosfere si proiectii hermeneutice, Chisinau, Foxtrot, 2009; La francosphere litteraire et l’empreinte francaise, Chisinau, ULIM, 2012; Proiectii  interculturale in filologia contemporana (coautor), Chisinau, ULIM, 2014; Literatura  universala – transcendere a capitalului cultural, Bucuresti, Ed. Fundatiei „Romania de Maine”, 2014; La Parisienne romanesque: mythe et modernite, Cote-Saint-Luc, Quebec-Canada, Editions Peisaj, 2019.

Data aparitie 2019
Editie Editia I
ISBN 978-606-8982-76-2
Loc aparitie Bucuresti
Numar de pagini 121
Autor

Elena Prus

Numar pagini 121
Scroll