Aceast&259; carte care surprinde tendin&355;e geopolitice &351;i chestiuni sensibile ale lumii actuale formuleaz&259; o tez&259; direct&259; lumea este în criz&259; iar globalizarea este de vin&259;Cei care au sus&355;inut odat&259; globalizarea au promis o lume a înving&259;torilor una în care liberul-schimb avea s&259; aduc&259; prosperitate întregii lumi iar extremele de dreapta &351;i stânga aveau s&259; fac&259; loc

Noi versus ei

de Ian Bremmer

Cod produs: 0000218619

Data aparitie: 2021

Editie: Editia I

ISBN: 978-606-793-954-5

Numar de pagini: 192

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:
Această carte, care surprinde tendinţe geopolitice şi chestiuni sensibile ale lumii actuale, formulează o teză directă: lumea este în criză, iar globalizarea este de vină.
Cei care au susţinut odată globalizarea au promis o lume a învingătorilor, una în care liberul-schimb avea să aducă prosperitate întregii lumi, iar extremele de dreapta şi stânga aveau să facă loc valorilor liberale universal îmbrăţişate. Ultimii ani au spulberat această fantezie, pentru că cei care au plătit preţul pentru câştigurile globalismului s-au îndreptat spre politicieni naţionalişti şi populişti pentru a-şi exprima furia faţă de lumea politică, faţă de mass-media şi faţă de elitele corporatiste, pe care le învinuiesc pentru pierderile lor.
Naţiunile se repliază asupra lor înseşi, oamenii devin tribali, iar proiectul de construcţie a unei ordini internaţionale deschise pare să eşueze.
Bremmer recunoaşte faptul că globalizarea nu a fost rea în toate privinţele, căci ea a stimulat decenii de creştere economică şi a eradicat sărăcia pentru o mare parte a umanităţii. Dar el argumentează că impactul său profund a fost să genereze nesiguranţă economică, să submineze solidaritatea socială şi să marcheze o eră a politicii reacţionare.
Globalizarea a tulburat nu numai Statele Unite ale Americii şi Europa, ci şi ţările în curs de dezvoltare, inclusiv ţări precum Brazilia, Mexic şi Turcia. În concepţia lui Bremmer, toate naţiunile se confruntă cu o alegere dificilă: fie „construiesc ziduri”, fie reînnoiesc înţelegerile dintre cetăţeni şi guverne în feluri care să le permită ambelor părţi să facă faţă unei lumi de interdependenţă în creştere.
 

„Cartea aceasta este despre urmări. Atunci când ființele umane se simt amenințate, identificăm pericolul și căutăm aliați. Folosim inamicul, real sau imaginar, spre a ralia prieteni de partea noastră. Cartea aceasta este despre schimbările politice, economice și tehnologice care se petrec în lume și despre divizările accentuate pe care le vor crea ele între viitoarele valuri de câștigători și perdanți. Este despre modalitățile în care oamenii vor defini aceste amenințări drept lupte pentru supraviețuire care învrăjbesc felurite versiuni de «noi» cu felurite forme de «ei». Este despre zidurile pe care guvernele le vor construi spre a-i apăra pe cei dinăuntru de cei din afară și statul de poporul său. Și este despre ceea ce putem face noi în această privință.” – Ian Bremmer

•„O analiză concludentă a fenomenelor concomitente Trump / Brexit şi un avertisment sumbru asupra viitorului...” – Kirkus Reviews

Data aparitie 2021
Editie Editia I
ISBN 978-606-793-954-5
Loc aparitie Bucuresti
Numar de pagini 192
Tip coperta Necartonat
Autor

Ian Bremmer

Numar pagini 192
Scroll