Oglinda turceasca

de Viktor Horvath

Cod produs: 0000206081

Editura: Aramis Print

Data aparitie: 2020

Editie: Editia I

ISBN: 978-973-21-1076-8

Numar de pagini: 464

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:

Oglinda turcească îl poartă pe cititor într-o călătorie aventuroasă în Ungaria secolului al XVI-lea, când țara se afla sub suzeranitatea impusă de Imperiul Otoman în timpul sultanului Soliman Magnificul. Acțiunea se desfășoară la granița instabilă a celor două mari puteri, o cavalcadă plină de culoare a calendarelor, sistemelor de taxe, limbilor, scrierilor secrete, împăraților și puternicilor sultani, nobililor maghiari și bey-lor otomani, iar din când în când, a îngerilor și djinnilor ori a mașinilor de zbor deosebite.

În roman vedem povestea orașului Pécs care face loc treptat lumii din Cele O mie și Una de Nopți, unde cămile se plimbă în voie pe străzi, caisele și curmalele se găsesc din abudență în copaci, hoții jefuiesc la drumul mare și sunt construite prima baie și prima moschee turcească.

Farmecul romanului Oglinda turcească reiese din modul ingenios prin care este prezentată societatea maghiară prin ochii ocupanților otomani, cititorul găsindu-se brusc pe un teren pe care tot ce era familiar acum e străin și exotic.

 

Data aparitie 2020
Editie Editia I
ISBN 978-973-21-1076-8
Loc aparitie Bucuresti
Numar de pagini 464
Autor

Viktor Horvath

Numar pagini 464
Scroll