Ordinul Cavalerilor Basarabi reprezint&259; o pecet&259; sau o mantie care înv&259;luie trecerea prin veacuri a ordinelor ini&539;iatico-cavalere&537;ti &537;i secrete ce î&537;i au originea în spa&539;iul carpato-danubiano-pontic De asemenea el reprezint&259; „liantul istoric” care a men&539;inut continuitatea acestora în diferitele forme în care au evoluat dar cu „substan&539;a de baz&259;” neschimbat&259; Acest liant

Ordinul cavalerilor Basarabi

de Petre Buneci

Cod produs: 0000204942

Editura: Neverland

Data aparitie: 2020

Editie: Editia I

ISBN: 978-606-9018-19-4

Numar de pagini: 326

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:

Ordinul Cavalerilor Basarabi reprezintă o pecetă sau o mantie care învăluie trecerea prin veacuri a ordinelor inițiatico-cavalerești și secrete ce își au originea în spațiul carpato-danubiano-pontic. De asemenea, el reprezintă „liantul istoric” care a menținut continuitatea acestora în diferitele forme în care au evoluat, dar cu „substanța de bază” neschimbată. Acest liant aglutinează toate elementele și simbolurile primordiale ale spațiului sacru unde s-a manifestat.

 

 

În paginile acestei inedite cărți, autorii realizează o analiză aprofundată asupra anumitor aspecte istorice ce țin de înființarea Țării Românești. Astfel, sunt prezentate documente care sugerează că există o legătură între Ordinul Templier și înființarea Țării Românești. În același timp, autorii îl identifică pe Negru Vodă drept cel care a descălecat primul la Câmpulung înainte de anul 1215.

Referitor la originea Basarabilor, autorii susțin că aceasta ar trebui căutată cu mult înainte de anul 1300 (reper temporal larg acceptat de către istoricii români) și că obârșia lor se pierde în negura timpului, ei fiind de fapt o castă din care erau aleși preoții și conducătorii. De asemenea, sunt aduse în atenția cititorului o serie de informații recente prezentate de istoricii bulgari care vorbesc despre adevăratul nume al lui Basarab, despre începutul domniei acestuia și despre adevăratele relații pe care Basarab le avea cu vecinii.

O altă informație de mare interes, provenită de această dată de la istoricii maghiari, relevă aspecte legate de Bătălia de la Posada din care reiese fără tăgadă că Basarab a avut cavalerie în timpul luptei și victoria s-a datorat în cea mai mare măsură acesteia.


Data aparitie 2020
Editie Editia I
ISBN 978-606-9018-19-4
Loc aparitie Bucuresti
Numar de pagini 326
Tip coperta Necartonat
Autor

Petre Buneci

Numar pagini 326
Scroll