Vreau s&259; explorez modul în care am fost crea&539;i de P&259;mânt Fiecare dintre noi este f&259;cut la propriu din P&259;mânt ca toate formele de via&539;&259; de pe planet&259; Apa din corpul t&259;u s-a rev&259;rsat odinioar&259; în Nil s-a transformat în ploaie musonic&259; &537;i a c&259;zut asupra Indiei apoi a f&259;cut vârtejuri în Pacific Carbonul din moleculele celulelor tale a fost extras din atmosfer&259; de

Origini

de Lewis Dartnell

Cod produs: 0000201759

ISBN: 978-606-33-4778-8

Numar de pagini: 352

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:

Vreau să explorez modul în care am fost creați de Pământ. Fiecare dintre noi este făcut la propriu din Pământ, ca toate formele de viață de pe planetă. Apa din corpul tău s-a revărsat odinioară în Nil, s-a transformat în ploaie musonică și a căzut asupra Indiei, apoi a făcut vârtejuri în Pacific. Carbonul din moleculele celulelor tale a fost extras din atmosferă de plantele pe care le consumi. Sarea din lacrimile și transpirația ta, calciul din oasele tale, fierul din sângele tău, toate au fost produse din rocile din scoarța Pământului, iar sulful din moleculele proteice ale părului și mușchilor tăi s-a revărsat din vulcani. Pământul ne-a dăruit și materia primă pe care am extras-o, am prelucrat-o și am transformat-o în uneltele și în tehnologiile noastre, de la topoarele de mână din Epoca Pietrei la computerele de azi.

Lewis Dartnel

Cercetarea noastră se va întinde pe o durată de timp uluitoare. Întreaga istorie a omului s-a desfășurat în esență pe o hartă statică – într-un singur cadru din filmul Pământului.

Dar lumea nu a arătat întotdeauna așa și, chiar dacă oceanele și continentele își schimbă poziția în intervale de timp lente din punct de vedere geologic, vechile suprafețe ale Pământului ne-au influențat foarte mult istoria.

Vom analiza natura schimbătoare a Pământului și evoluția vieții de pe planetă din ultimele câteva miliarde de ani; evoluția omului de la strămoșii noștri, primatele, în ultimele cinci milioane de ani; evoluția aptitudinilor umane și răspândirea în întreaga lume, în ultimele sute de mii de ani; progresul civilizației în ultimii zece mii de ani; cele mai recente tendințe ale comerțului, industrializării și globalizării din ultimul mileniu; și, în cele din urmă, modul în care am ajuns să înțelegem această minunată istorie a originii în ultimul secol.

 

Lewis Ryan Dartnell este autor, prezentator de programe științifice la radio și la televiziune și profesor de științele comunicării la Universitatea Westminster.

S-a născut în 1980 în Marea Britanie, dar și-a petrecut mare parte din copilărie în străinătate, însoțindu-și tatăl care era inginer la British Airways. A obținut un masterat în biologie la Oxford și un doctorat în astrobiologie la University College, Londra.

Dintre cărțile sale amintim Life in the Universe (Viața în univers) și The Knowledge: How to Rebuild Civilization in the Aftermath of a Cataclysme (Cunoașterea: cum poate fi clădită civilizația după un cataclism) .


ISBN 978-606-33-4778-8
Numar de pagini 352
Autor

Lewis Dartnell

Numar pagini 352
Scroll