Laureat al Golden Man Booker Prize 2018 pentru cel mai bun roman distins cu The Man Booker Prize în ultimii 50 de aniRoman ecranizat în regia lui Anthony Minghella cu Ralph Fiennes Juliette Binoche &351;i Kristin Scott Thomas în rolurile principale Un film laureat cu 9 Premii OscarPacientul englez are drept personaje centrale patru oameni cu existen&355;a pustiit&259; împin&351;i de

Pacientul englez (editia 2018)

de Michael Ondaatje

Cod produs: 0000172991

Editura: Polirom S.A.

Data aparitie: 2018

ISBN: 978-973-46-7509-8

Numar de pagini: 304

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:

Laureat al Golden Man Booker Prize 2018 pentru cel mai bun roman distins cu The Man Booker Prize în ultimii 50 de ani

Roman ecranizat în regia lui Anthony Minghella, cu Ralph Fiennes, Juliette Binoche şi Kristin Scott Thomas în rolurile principale. Un film laureat cu 9 Premii Oscar.

Pacientul englez are drept personaje centrale patru oameni cu existenţa pustiită, împinşi de hazard sub acoperişul unei foste mănăstiri italiene, la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial. E vorba de Hana, o infirmieră amorţită de spectacolul suferinţei şi morţii atîtor soldaţi îngrijiţi; Caravaggio, un hoţ şi spion mutilat, dependent de morfină; Kip, un genist sikh care-şi pune zilnic viaţa în pericol dezamorsînd bombe; şi mai e misteriosul pacient cu trupul ars, de nerecunoscut, îngrijit de Hana, pe care lumea îl ia drept englez şi care începe să dezvăluie o poveste de dragoste, cu aventuri în deşert şi scene de război, ce ajunge să-i bîntuie şi să-i transforme pe ascultătorii săi.

„Pana îndemînatică a lui Ondaatje ţese ca într-o pînză istoriile unor oameni înlănţuiţi fără scăpare în tot soiul de poveşti de dragoste şi război. Pacientul englez este o capodoperă a ficţiunii contemporane.” (Don DeLillo)

„Un roman ca un covor zburător, a cărui magie face lumile apuse şi timpurile uitate să-şi spună povestea… o carte ca un vis, cum rar au mai apărut în ultimii ani.” (Time)

„Avioane dispărute misterios în pustietăţile nepătrunse ale deşertului, episoade de spionaj care-ţi taie respiraţia, descoperiri arheologice în inima Saharei, bombe cu ceas care stau să explodeze în orice clipă… iată ce ne trebuia: un roman viu, vibrant, puternic.” (The Spectator)


Data aparitie 2018
ISBN 978-973-46-7509-8
Loc aparitie Iasi
Numar de pagini 304
Autor

Michael Ondaatje

Scroll