George Banu propune o asociere originala intre studiul teoretic al teatrului si experienta biografica  intre intrebarile esentiale suscitate de arta scenei si expresiile sale concrete  occidentale sau orientale  indeosebi japoneze De la iubirea de teatru la neiubire  de la efemerul clipei la persistenta memoriei - aceste pagini sesizeaza ineditul unor interogatii constante ce anima arta teatrului Autorul adauga insa reflectia originala despre capodoperea cehoviana  Livada de

Pagini alese volumul I - Eseuri

de George Banu

Cod produs: 0000177867

Data aparitie: 2018

Editie: Editia I

ISBN: 978-606-43-0374-5

Numar de pagini: 864

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:
"

George Banu propune o asociere originala intre studiul teoretic al teatrului si experienta biografica intre intrebarile esentiale suscitate de arta scenei si expresiile sale concrete occidentale sau orientale indeosebi japoneze. De la iubirea de teatru la neiubire de la efemerul clipei la persistenta memoriei - aceste pagini sesizeaza ineditul unor interogatii constante ce anima arta teatrului. Autorul adauga insa reflectia originala despre capodoperea cehoviana Livada de visini ca parabola a valorilor ce dispar si a perspectivelor ce apar. O galerie de „mitologii” ale scenei moderne de „miniaturi” completeaza aceasta panorama a teatrului de ieri si de azi.

„Ma leaga de George Banu strangerea de mana fraterna care-mi da curajul sa ma tin agatat de mica insula a teatrului. Ma intreb care sa fie motivul legaturii mele cu George. Am reusit sa ne cucerim propria diferenta fara sa cedam in fata iluziilor si deziluziilor micii insule care e teatrul. Am staruit pana la batranete cultivand flori si fructe in gradina noastra – carti si spectacole. E incercarea noastra de a ne potoli foamea.

Viata rasplateste fapta".
Eugenio Barba

„Etern divizat macinat intre ceea ce Geroge Banu insusi a numit iubire si neiubire de teatru o neiubire niciodata nici categorica nici definitiva de aici si evadarile sale in pictura evadari care nu stiu cum se face dar s-au intors la teatru caruia i-a analizat si grandorile si miniaturile. George Banu a fost este un mare calator.”
Mircea Morariu

"
Data aparitie 2018
Editie Editia I
ISBN 978-606-43-0374-5
Loc aparitie Bucuresti
Numar de pagini 864
Tip coperta Necartonat
Autor

George Banu

Numar pagini 864
Scroll