Un autoportret extrem de personal al ascensiunii &351;i dec&259;derii unui mare scriitor marcat de amestecul de roman&355;ios &351;i realism ce reprezint&259; tr&259;s&259;tura distinctiv&259; a lui F Scott Fitzgerald Pr&259;bu&351;irea urmeaz&259; povestea declinului s&259;u subit la vîrsta de treizeci &351;i cinci de ani de la succesul eclatant la disperarea pustie precum &351;i a recuper&259;rii sale îndîrjite Aceast&259;

Prabusirea, F. Scott Fitzgerald

de F. Scott Fitzgerald

Cod produs: 0000199845

Editura: Polirom S.A.

Data aparitie: 2020

Editie: Editia I

ISBN: 978-9-734-680-016

Numar de pagini: 450

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:

Un autoportret extrem de personal al ascensiunii şi decăderii unui mare scriitor, marcat de amestecul de romanţios şi realism ce reprezintă trăsătura distinctivă a lui F. Scott Fitzgerald, Prăbuşirea urmează povestea declinului său subit, la vîrsta de treizeci şi cinci de ani, de la succesul eclatant la disperarea pustie, precum şi a recuperării sale îndîrjite. Această antologie revelatoare, care include cele mai viscerale eseuri ale lui Fitzgerald – laolaltă cu scrisorile expediate sau primite de la prietenii săi Gertrude Stein, Edith Wharton, T.S. Eliot, John Dos Passos şi Edmund Wilson (cel care a elaborat acest volum la puţin timp după moartea lui Fitzgerald) –, ne vorbeşte despre un bărbat plin de farmec şi talent, pe care exuberanţa şi geniul l-au făcut să devină un simbol al Epocii Jazzului, iar nesăbuinţa l-a doborît.

„Nu poţi pretinde că l-ai citit pe Fitzgerald dacă nu ai citit Prăbuşirea.” (The New Leader)

„Scînteietor şi tragic... Fitzgerald îşi explică decăderea de la rangul de romancier de primă mînă la cel de scribălău holly-woodian. Rezultatul este un extraordinar studiu de caracter, complet lipsit de reţineri sau muşamalizări.” (Time)

„Epuizarea fizică şi spirituală a lui Fitzgerald este descrisă scli-pitor, iar eseurile au o francheţe uluitoare.” (The New York Review of Books)

„Începem să înţelegem afecţiunea noastră neobişnuită pentru acest scriitor. El nu avea nici un fel de armură... Plonja direct în inima nesăbuită a tuturor lucrurilor, la fel cum a plonjat în fîntîna arteziană de la Plaza.” (E.L. Doctorow)

„Dureroasă, revelatoare, nepreţuită pentru aceia dintre noi că-rora le pasă de arta scrisului.” (The Saturday Review)


Data aparitie 2020
Editie Editia I
ISBN 978-9-734-680-016
Loc aparitie Iasi
Numar de pagini 450
Tip coperta Necartonat
Autor

F. Scott Fitzgerald

Numar pagini 450
Scroll