In elaborarea prezentei monografii se reflecta trei mai paliere de abordare Mai intai evolutia istorica a institutiei pentru a intelege cum s-a manifestat ea in timp care i-au fost rolul si atributiile si modalitatile prin care a interrelationat cu alte autoritati ale statului in general si ale administratiei publice in particular In al doilea rand am aprofundat statutul constitutional si legal actual al prefectului din perspectiva activitatii de practician

Prefectul - Intre rigorile profesioniste si avatarurile politice

de Radu Nicolae Stoian

Cod produs: 0000200084

Data aparitie: 2020

Editie: Editia I

ISBN: 978-606-39-0546-9

Numar de pagini: 238

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:

In elaborarea prezentei monografii se reflecta trei mai paliere de abordare. Mai intai, evolutia istorica a institutiei, pentru a intelege cum s-a manifestat ea in timp, care i-au fost rolul si atributiile si modalitatile prin care a interrelationat cu alte autoritati ale statului in general, si ale administratiei publice, in particular.
 
In al doilea rand, am aprofundat statutul constitutional si legal actual al prefectului din perspectiva activitatii de practician desfasurata, care ii releva intotdeauna, aspecte pe care analiza pur doctrinara nu le poate deslusi in subtilitatile si profunzimile  pe care manifestarea concreta le dezvaluie.
 
In al treilea rand, am realizat si o analiza a modului in care se manifesta aceasta institutie in alte sisteme de drept, raportandu-ma cu precadere la unele state din Uniunea Europeana.
 
Suntem constienti, ca nimeni, niciodata, nu reuseste sa acopere in integralitatea lui un fenomen cercetat.
Ca mereu apar alte necunoscute, insa straduinta noastra s-a canalizat spre realizarea unei simbioze intre analiza doctrinara, cea a practicii administrative si cea legislativ-institutionala, pentru a oferi un suport de cunoastere si interes atat pentru teoreticieni, cat si pentru practicienii din sfera dreptului si administratiei publice. Aceasta cu atat mai mult cu cat Codul administrativ al Romaniei, aparut in luna iulie 2019, aduce multe modificari in regimul sau, dupa caz, in statutul juridic al institutiilor, pe care ne-am straduit sa le reflectam in continutul prezentei lucrari.


Data aparitie 2020
Editie Editia I
ISBN 978-606-39-0546-9
Loc aparitie Bucuresti
Numar de pagini 238
Tip coperta Necartonat
Autor

Radu Nicolae Stoian

Numar pagini 238
Scroll