„In iubire noi ne pierdem identitatea murind in chip mistic pentru celalalt Renuntam la tot ce sintem la orgoliu la dorinte personale la odihna la bucurii la locul nostru doar pentru a ne afla linga cel iubit si a fi pe placul lui Apostolul Pavel descrie si el iubirea in acelasi chip „dragostea nu cauta ale sale ci ale aproapelui” Cu alte cuvinte dragostea moare pentru sine pentru a trai in celalalt Cu cit omul e mai plin de sine cu atit iubirea lui este

Pretul iubirii

de Savatie Bastovoi, ierom.

Cod produs: 0000180501

Editura: Cathisma

Data aparitie: 2018

Editie: Editia I

ISBN: 978-606-8272-33-7

Numar de pagini: 240

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:

„In iubire noi ne pierdem identitatea, murind in chip mistic pentru celalalt. Renuntam la tot ce sintem, la orgoliu, la dorinte personale, la odihna, la bucurii, la locul nostru, doar pentru a ne afla linga cel iubit si a fi pe placul lui. Apostolul Pavel descrie si el iubirea in acelasi chip: „dragostea nu cauta ale sale, ci ale aproapelui”. Cu alte cuvinte, dragostea moare pentru sine pentru a trai in celalalt.
Cu cit omul e mai plin de sine, cu atit iubirea lui este mai slaba. Cu cit atentia si interesul pentru propria mea persoana sint mai vii, cu atit este mai moarta iubirea mea pentru celalalt. Toate se invirt in jurul meu, iar celalalt este inca un pretext de a ma implini pe mine insumi.
Cei ce se iubesc incep sa semene intre ei. In­dra­gos­­­­­­titul incepe sa vorbeasca cu cuvintele celui iubit, incepe sa asculte muzica pe care o asculta el, sa citeasca aceleasi carti, sa iubeasca aceleasi lo­curi, aceeasi mincare, sa aiba aceeasi credinta si sa impartaseasca aceleasi bucurii. Cel ce iubeste devine intru totul ca cel iubit, vorbind aceleasi lucruri si mar­turisind acelasi crez. Bucuria lui este bucuria celuilalt si tristetea lor este comuna. Pentru ca sint uniti in chip desavirsit prin iubire, murind pentru sine si traind in celalalt, fiecare purtind in sine chipul si glasul celui iubit, avind acelasi cuget si aceeasi dorinta. - Savatie Bastovoi

Pretul iubirii este o carte despre cautarile eterne ale oamenilor si pretul pe care sint nevoiti sa‑l plateasca pentru a le avea. Uneori oamenii platesc cu viata lor pretul fericirii si al iubirii, fara ca macar sa ajunga sa le traiasca. Porniti in cautarea fericirii, romanii au ajuns sa vietuiasca peste tot in lume. In aceasta carte sint cuprinse cele cinci conferinte din Germania, sustinute la invitatia Mitropolitului Serafim al Germaniei si al Europei Centrale si de Nord in orasele Nurnberg, Munchen, Frankfurt si Trier, precum si o conferinta din Chisinau si una din Iasi. Varianta scrisa a discutiilor purtate in mijlocul romanilor din Germania si de acasa prezinta un text viu, usor de urmarit, care a selectat si a disciplinat principalele teme de interes, cum ar fi Unitatea, Educatia, Fericirea, Cultura, Generatia noua vs Generatia veche, Iubirea.


Data aparitie 2018
Editie Editia I
ISBN 978-606-8272-33-7
Loc aparitie Bucuresti
Numar de pagini 240
Autor

Savatie Bastovoi, ierom.

Numar pagini 240
Scroll