Prin lumea dreptului si a diplomatiei

de Ioan Les

Cod produs: 0000207093

Data aparitie: 2020

Editie: Editia I

ISBN: 978-606-39-0675-6

Numar de pagini: 190

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:

Lucrarea de față nu reprezintă o incursiune științifică în lumea atât de fascinantă a dreptului și deopotrivă de bogată și interesantă a diplomației, ci o încercare de prezentare a unor impresii și trăiri ale autorului timp de o jumătate de secol. Mărturisirile autorului au ca obiect o paletă largă de activități, începând de la cele legate de profesiile juridice cu incidență practică deosebită – avocatură, justiție, notariat – continuând cu activitatea parlamentară, cu cea diplomatică și cu cea universitară.

 

Ca orice demers memorialistic, și cel de față poate cuprinde, în mod inevitabil sau chiar necesar, și unele reflecții sau judecăți de ordin subiectiv. Într-o societate atât de complexă și de imprevizibilă – care se îndreaptă spre globalizare sau, poate, spre antiglobalizare – autorul s-a străduit să ne ofere repere obiective despre lumea justiției, lumea diplomației și despre viața parlamentarului de la începutul anilor ’90 ai secolului trecut.

 

Lucrarea cuprinde și unele reflecții, mai mult sau mai puțin cunoscute, despre perioada de elaborare a Proiectului de Constituție a României, dar și despre activitatea diplomatică desfășurată la peste 10.000 de km de țară.

 

Lucrarea „Prin Lumea Dreptului și a Diplomației” este destinată să ofere și tinerilor, în special studenților de la facultățile de drept, repere semnificative despre frumusețea unor profesii juridice și despre nobila misiune de a-ți sluji națiunea prin promovarea și aplicarea legii cu devotament, abnegație și imparțialitate, căci nimic nu este „...mai durabil decât ceea ce este fondat pe adevăr, justiție și virtute” (Antoine Claude Gabriel Jobert).

 

 

Cartea pe care ne-o oferă Profesorul Ioan Leș, intitulată „Prin lumea dreptului și a diplomației”, reprezintă o fascinantă incursiune pe tărâmurile sud-americane, relatată prin prisma experienței de diplomat a autorului, dar în același timp și o foarte interesantă analiză asupra evoluțiilor în materie juridică din țara noastră din ultimii 30 de ani, venită chiar din partea unui profesionist al dreptului, membru al Adunării Constituante care a elaborat Constituția României postdecembriste. Un volum de amintiri, cugetări și reflecții care oglindesc o bogată experiență de viață și, mai ales, profesională, între paginile căruia cititorii au ocazia de a regăsi teme atât de actuale și de importante pentru societatea românească.  

         Mihai-Bogdan MARIAN 


Data aparitie 2020
Editie Editia I
ISBN 978-606-39-0675-6
Loc aparitie Bucuresti
Numar de pagini 190
Tip coperta Necartonat
Autor

Ioan Les

Numar pagini 190
Scroll