Procesul civil international in contextul exigentelor juridice contemporane

de Diaconu Nicoleta

Cod produs: 0000213921

Data aparitie: 2021

Editie: Editia I

ISBN: 978-606-39-0750-0

Numar de pagini: 242

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:

Demersul realizat de cei doi autori, puși în slujba zeiței THEMIS cu lucrări valoroase în dreptul intern și internațional (ambii cu doctorat în dreptul internațional public), – Nicoleta Diaconu și Dumitru-Adrian Crăciunescu – ne oferă o perspectivă adecvată și pertinentă asupra procesului civil internațional. Lucrarea este structurată în două părți esențiale, prima cu caracter precumpănitor doctrinar, iar secunda cu caracter normativ. O atare abordare devine utilă datorită marii diversități de reglementări existente, mai ales, la nivel european, dar și internațional.

Lucrarea își dovedește marea sa utilitate și prin investigarea obiectivelor de reglementare a procesului civil internațional, cum sunt cele referitoare la: schimbul internațional de valori spirituale și materiale; unificarea normelor (conflictuale sau materiale) aplicabile într-un areal geografic determinat; recunoașterea drepturilor dobândite în străinătate de către persoanele fizice și/sau juridice, subiecte de raporturi juridice de drept civil cu element străin, precum și extinderea efectelor juridice ale hotărârilor judecătorești civile și sentințelor arbitrale în alte state decât cele în care au fost pronunțate.

Prof. univ. dr., dr. H.C. Ioan Leș

 

Cartea doamnei Nicoleta Diaconu și al domnului Dumitru Adrian Crăciunescu oferă cititorului o analiză detaliată asupra procesului civil internațional. Structurată în șase capitole cărora li se adaugă și o anexă care cuprinde legislația relevantă și un tabel cu legislația europeană comentată în secțiunile lucrării, monografia investighează problematica procesului civil atât din punct de vedere doctrinar, cât și din punct de vedere normativ.

Lucrarea are la bază legislația Uniunii Europene relevantă pentru domeniul analizat, legislație care se aplică direct și prioritar în ordinea juridică națională a statelor membre. În același timp, autorii au insistat asupra cooperării judiciare internaționale și asupra cadrului juridic al procesului arbitral internațional.

Nu în ultimul rând trebuie amintit faptul că autorii dedică un întreg capitol procedurilor judiciare aplicabile în cadrul Consiliului Europei. Este abordat aici cadrul juridic privind informarea asupra dreptului străin și procedurile aplicabile în fața Curții Europene a Drepturilor Omului.

 Bogdan Bucătariu


Data aparitie 2021
Editie Editia I
ISBN 978-606-39-0750-0
Loc aparitie Bucuresti
Numar de pagini 242
Tip coperta Necartonat
Autor

Diaconu Nicoleta

Numar pagini 242
Scroll