Despre lucrareProcesul &537;i sistemul judiciar reprezint&259; primul contact con&537;tient pe care o persoan&259; obi&537;nuit&259; crede c&259; îl are cu dreptul Pân&259; în acel moment norma juridic&259; &537;i principiile dreptului nu par s&259; aib&259; vreo importan&539;&259; pentru fiecare din noi Dup&259; acest prim contact îns&259; realiz&259;m c&259; suntem permanent subiecte de drept parte a prea multor

Procesul si sistemul judiciar din Romania

de Vlad Alin Sabin Speriusi

Cod produs: 0000215803

Editura: C.H. Beck

Data aparitie: 2021

Editie: editia I

ISBN: 978-606-181-056-7

Numar de pagini: 396

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:

Despre lucrare

Procesul și sistemul judiciar reprezintă primul contact conștient pe care o persoană obișnuită crede că îl are cu dreptul. Până în acel moment, norma juridică și principiile dreptului nu par să aibă vreo importanță pentru fiecare din noi. După acest prim contact, însă, realizăm că suntem permanent subiecte de drept, parte a prea multor raporturi juridice. Această realitate tehnică a dreptului este prezentată în această carte din perspectiva derulării procesului civil și penal, respectiv a funcționării sistemului judiciar, cu toți actorii săi: judecătorul care stabilește adevărul judiciar, procurorul care protejează ordinea și interesul public, avocatul care apără poziția procesuală a părților și îi consiliază, executorul judecătoresc care pune în executare hotărârile judecătorești pronunțate în procesele civile și notarul public care supervizează, în mod independent și imparțial, tranzacţiile părților, asigurându-se de legalitatea acestora, inclusiv pentru a preveni declanșarea litigiilor.

Cartea nu se adresează doar studenților facultăților de drept, aflați la început de drum, ci și celor interesați să cunoască dreptul prin prisma unor aspecte practice și utile fiecărui individ activ civic, care dorește să fie conștient de realitatea juridică pe care o trăiește în viața de zi cu zi, dincolo de teorii și concepte vagi, care par de nepătruns pentru cineva care nu își propune să dobândească o educație temeinică juridică și să profeseze în acest domeniu. Aceste aspecte sunt aprofundate în ultimii ani ai facultății de drept la cursurile de drept procesul civil și drept procesual penal. Evident, prezentarea principiilor de organizare a justiției, a problemelor sistemului judiciar și a profesiilor juridice contribuie la adoptarea celei mai potrivite opțiuni în ce privește viitoarea carieră a absolvenților facultății de drept.

Din cuprins

  • procesul civil în România;
  • procesul penal în sistemul judiciar din România;
  • raporturile puterii judecătorești cu celelalte puteri ale statului;
  • cariera magistratului;
  • rolul avocatului în sistemul judiciar;
  • rolul notarului public în sistemul judiciar;
  • rolul executorului judecătoresc în sistemul judiciar.

Puncte forte

  • sursă eficientă de informație;
  • noțiunile explicate sunt ușor de asimilat, iar prezentarea temelor este făcută într-un stil clar și logic;
  • numeroase elemente de originalitate și contribuţii notabile care aduc un plus de valoare în materia procesului și sistemului judiciar din România;
  • ample referinţe bibliografice.

Despre autor

SPERIUSI-VLAD, Alin este lect. univ. dr. la Facultatea de Drept, Universitatea de Vest din Timișoara; lector I.N.P.P.A. la disciplina Organizarea instanțelor judecătorești, a parchetelor, a birourilor notariale și a executorilor judecătoreşti; avocat în Baroul Timiș.


Data aparitie 2021
Editie editia I
ISBN 978-606-181-056-7
Numar de pagini 396
Tip coperta Necartonat
Autor

Vlad Alin Sabin Speriusi

Numar pagini 396
Scroll