Lucrarea vine in sprijinul candidatilor pentru concursul de admitere la INM si in magistratura dar este utila pentru toti cei care doresc sa-si exerseze calitatile naturale ale mintii Textul cuprinde rezolvari si explicatii pentru a doua proba de examen Verificarea rationamentului logic grila G1 pentru anii 2014-2017 si este structurat pe cele trei tipuri de probleme cuprinse in proba de concursPartea privind Rationamentul analitic cuprinde

Rationamentul logic

de Melentina Toma

Cod produs: 0000170265

Data aparitie: 2018

ISBN: 978-606-390-294-9

Numar de pagini: 346

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:

Lucrarea vine in sprijinul candidatilor pentru concursul de admitere la INM si in magistratura, dar este utila pentru toti cei care doresc sa-si exerseze calitatile naturale ale mintii. Textul cuprinde rezolvari si explicatii pentru a doua proba de examen, Verificarea rationamentului logic, grila G1, pentru anii 2014-2017, si este structurat pe cele trei tipuri de probleme cuprinse in proba de concurs.

Partea privind Rationamentul analitic cuprinde rezolvari ale problemelor si explicatii edificatoare referitoare la: intelegerea datelor problemei; notarea concentrata a datelor; interpretarea corecta a regulilor; intelegerea exacta a cerintelor intrebarilor; algoritmul rezolvarii, pe masura ce se adauga noi conditii; identificarea corecta a tipurilor de informatii obtinute prin calcul si utilizarea adecvata a acestora etc. 

Partea privind Rationamentul logic cuprinde rezolvari ale testelor, alaturi de explicatii privind intelegerea cerintelor de baza cuprinse in exercitii: structura unui argument; identificarea elementelor prezente/absente ale unui argument; identificarea structurii asemanatoare unui argument dat, a enuntului care intareste/slabeste argumentul/concluzia; identificarea enuntului care lamureste o situatie paradoxala, a ideii care exprima subiectul unei dispute etc. 

Intelegerea unui text scris cuprinde rezolvarea si explicarea cerintelor privind: identificarea ideii principale a unui text, a scopului pentru care a fost scris textul, a atitudinii autorului fata de cele relatate, a unei idei in acord/dezacord cu textul/autorul; identificarea unor informatii punctuale din text, a intelesului unei expresii; identificarea structurii expunerii, a rolului unui paragraf in economia textului, a rolului unei expresii etc.

Fara intelegerea datelor si a cerintelor problemelor, nu se poate vorbi de reusita. Merita investitia in intelegere si in exercitiu, la o proba de logica!


Data aparitie 2018
ISBN 978-606-390-294-9
Loc aparitie Bucuresti
Numar de pagini 346
Tip coperta Necartonat
Autor

Melentina Toma

Scroll