Monografia Repercusiuni miocardice si coronariene in boli cronice  constituie o sinteza de peste 50 de ani desfasurata de prof Dr Nicolae Balta membru al Academiei de Stiinte Medicale distins cercetator din cadrul fostului Institut de Fiziologie Normala si Patologica Daniel Danielopolu al Academiei RomaneLucrarea este o edificatoare sursa de documentare din domenul implicarii bolii cronice in patologia miocardo-coronariana concept ce are la baza interdependenta in

Repercusiuni miocardice si coronariere in boli cronice

Cod produs: 0000173003

ISBN: 978-973-272-780-5

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:

Monografia "Repercusiuni miocardice si coronariene in boli cronice " constituie o sinteza de peste 50 de ani desfasurata de prof. Dr. Nicolae Balta, membru al Academiei de Stiinte Medicale, distins cercetator din cadrul fostului Institut de Fiziologie Normala si Patologica "Daniel Danielopolu" al Academiei Romane.

Lucrarea este o edificatoare sursa de documentare din domenul implicarii bolii cronice in patologia miocardo-coronariana, concept ce are la baza interdependenta in conditii fiziologice si patologiceale ale  functiilor miocardice si dinamica circulatiei coronare, componente ale aparatului cardiovascular care nu pot functiona bine decat impreuna. Este conceptul miocardo-coronarian cu valoare euristica ce poate contribui la estimarea si evaluarea unor aspecte importante intr-un domeniu de importanta covarsitoare in privinta cunoasterii si aprofundarii cadrului nosologic si a interrelatiilor morfofunctionale miocardice si coronariene in bolile cronice. 

Conceptul miocardo-coronarian reflecta just realitatea in domeniul enuntat conferind medicului capacitatea unei atitudini de ansamblu comprehensiv in aprofundarea si evaluarea diagnosticului de studiu evolutiv, a conditiei terapeutice si precizarea prognosticului bolilor cronice, domeniu de mare insemnatate al medicinii interne contemporane, care preocupa si alerteaza lumea medicala mondiala, socio-economica si politica. Conceptul miocardo-coronarian mai este relevant si ilustrativ pentru analiza medicinii omului sanatos, activ, educat si demn in desfasurarea activitatii sale.

 Prezentarea celor 14 capitole este realizata in baza unei metodologii elaborate conform conceptului miocardo-coronarian, care, reprezinta metode de studiu si de cercetare a mecanismelor de producere a fenomenelor patologice miocardice si coronariene in cursul evolutiei bolilor cronice. Acaeasta modalitate de prezentare confera lucrarii un caracter unitar al legaturilor dintre patologia miocardo-coronariana si bolile cronice care au incidenta de crestere rapida in acest secol.


ISBN 978-973-272-780-5
Scroll