Mitza Bricard – designer de p&259;l&259;rii stilist a fost &537;efa departamentului de crea&539;ie a casei Dior În anii ’50 Mitza era tot timpul în preajma lui Christian Dior fiindu-i &537;i prieten&259; bun&259; Despre ea Dior spunea „Este una dintre acele persoane rare pentru care elegan&539;a este singura ra&539;iune de a tr&259;i”Mitza Bricard umplea saloanele pariziene cu bârfe &537;i pove&537;ti de-amor

Romani si romance (vol XVI) - Mitza Bricard, muza lui Dior, și alte românce care au rescris istoria modei

de Dan Silviu Boerescu

Cod produs: 0000183897

Data aparitie: 2019

Editie: Editia I

ISBN: 978-606-992-113-5

Numar de pagini: 152

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:

Mitza Bricard – designer de pălării, stilist, a fost șefa departamentului de creație a casei Dior. În anii ’50, Mitza era tot timpul în preajma lui Christian Dior, fiindu-i și prietenă bună. Despre ea, Dior spunea: „Este una dintre acele persoane rare pentru care eleganța este singura rațiune de a trăi”.

Mitza Bricard umplea saloanele pariziene cu bârfe și povești de-amor. Încă din anii 1930, tabloidele relatau despre extravaganța acestui personaj care nu purta niciodată lenjerie intimă și își trăgea cu nonsalanță rochiile atent croite și cămășile delicate direct pe pielea goală. Jurnalele relatau despre poveștile ei amoroase, multe dintre ele sfârșindu-se în scandaluri pătimașe cu iubiți mult mai tineri decât ea. Iar articolele dedicate modei analizau bijuteriile scumpe și somptuoase care îi dădeau o notă de personalitate în plus. Ea a fost aceea care a impus în moda pariziană culoarea lila. Se spune că Mitza avea mereu la încheietura mâinii o eșarfă mică, „leopard”, pentru a acoperi o cicatrice, semnul durerii unei mari iubiri. Turbanul, șiragul cu perle, pantofii stiletto făceau parte din recuzita sa zilnică și personală. Întrebată de presă care sunt florile sale preferate, Mitza a răspuns fără să clipească, sau să se gândească macar o secundă: Cartier!

‒      Când eleganța este singura rațiune de a trăi, iar florile favorite sunt… diamantele Cartier

‒      Mătase purtată direct pe piele, fără lenjerie intimă!

‒      Enigmele unei biografii controversate ale unui femei extravagante: româncă, rusoaică, evreică, austriacă, englezoaică?

‒      Christian Dior, viața ca o pradă… sub asaltul reînnoit al „leopardului” mioritic

‒      O ieșeancă stilată a strălucit în primele pictoriale de modă făcute la Paris

‒      La 60 de ani, o româncă a cucerit lumea modei de după 2010 – Rodica Paléologue „von Buta”

‒      Made in Romania, reloaded oriunde în altă parte: Doina Levintza, Venera Arapu, Andreea Bădală, Lorena Sârbu, Ingrid Vlasov, Janina Nectara, Andreea Constantin,Tina Olari, Mona Felba, Corina Vlădescu &… David Sulițeanu

‒      MLH: Maria Lucia Hohan – o poveste de un uriaș success


Data aparitie 2019
Editie Editia I
ISBN 978-606-992-113-5
Loc aparitie Bucuresti
Numar de pagini 152
Autor

Dan Silviu Boerescu

Numar pagini 152
Scroll