Stravechea linie de transmisie a maestrilor Zen e inca vie iar aceasta carte poate fi o harta catre cel mai apropiat dojo in care practica zazen inca este predata novicilor Ca si in vechime satori trezirea la adevarul cosmic se atinge la fel si astazi despre Zen nu se poate vorbi Zen se poate doar practica sezand in lotus pe zafu perna de practica Dar fara vorbele si indrumarea maestrilor cum ar putea elevul sa isi corecteze sa curete si sa isi eleveze practica zazen intr-o singura

Satori - Mari maestri Zen

de Colectiv redactional

Cod produs: 0000216062

Data aparitie: 2021

Editie: Editia I

ISBN: 978-973-111-817-8

Numar de pagini: 256

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:

Stravechea linie de transmisie a maestrilor Zen e inca vie iar aceasta carte poate fi o harta catre cel mai apropiat dojo in care practica zazen inca este predata novicilor. Ca si in vechime, satori (trezirea la adevarul cosmic) se atinge la fel si astazi: despre Zen nu se poate vorbi, Zen se poate doar practica sezand in lotus pe zafu (perna de practica). Dar fara vorbele si indrumarea maestrilor, cum ar putea elevul sa isi corecteze, sa curete si sa isi eleveze practica zazen intr-o singura viata?

Aceasta carte aduna intre copertele sale o serie de repere ale invataturii Zen: koan-uri, diverse sūtra, poeme, prelegeri si povestiri Zen, precum si portrete ale celor mai importanti maestri din liniile de transmisie Zen indiana, chineza si japoneza... toate ne vorbesc de dincolo de timp. De la Bodhidarma la Eno, de la Yoka Daishi la Baso, Ummon, Ryokan si pana la Taisen Deshimaru, maestrul care a transplantat Zenul pe pamant occidental incepand cu finalul anilor ’60, toate invataturile lor din aceasta antologie vorbesc despre trecerea prin Poarta fara de poarta.

 

„Natura proprie nu poate fi denumita; la origine, ea nu este nici lumeasca, nici sfanta, nici pura, nici patata, nici absenta, nici existenta, nici buna, nici rea. Impurificata, este numita fie divinitate, fie umanitate. Cand practicantul Caii intalneste durerea sau placerea, agreabilul sau dezagreabilul, mintea nu ii este corupta de profit sau faima. El nu asteapta nici recompensa, nici virtute si nimeni pe lume nu-l poate impiedica. Nimic nu ii este scump, nimic esential. El ramane indiferent in fata durerii sau a placerii.”

Hyakujo

„Sunteti ca un arc intins avand drept sageata mintea. Daca postura si respiratia sunt juste, mintea isi regaseste conditia naturala.”

Taisen Deshimaru

„Prin zazen toate circumstantele vietii noastre, cat ar fi ele de vitrege, sunt intr-o legatura directa cu realitatea Caii. Heijo shin kore do (spiritul vietii cotidiene este Calea).”

Nansen

„Cine are incredere in el insusi, incredere in adevarata practica, nu mai poate face greseli. Cand urmam viata cosmica, ne dam seama cat este de vasta si ca nu exista alt loc unde ne-am putea duce. Este adevarata pace, adevarata libertate; acolo unde tocmai ne aflam, acolo este dojo-ul. Orice loc devine o manastire. Chiar daca nu iubiti buruienile, ele tot cresc. Chiar daca iubiti florile, ele tot se vestejesc.”

Etienne Zeisler

„Abandonati orice practica bazata pe intelegerea intelectuala si pe fuga dupa cuvinte. Trebuie sa deprindeti intoarcerea spre interior pentru a ilumina adevarata voastra natura. Corpul si mintea vor pieri atunci de la sine si va fi revelat chipul vostru originar.”

Dogen

„Oamenii sunt complet incurcati in iluziile lor si nimic nu arata mai clar nascocirile lor derizorii decat zazenul. Cand dispar aceste inselatorii, apare in mod inconstient religia. Este momentul cand transcendem complicatiile realitatii si ne contemplam propria viata din perspectiva elevata a unei lumi infinite.”

Kodo Sawak


Data aparitie 2021
Editie Editia I
ISBN 978-973-111-817-8
Loc aparitie Bucuresti
Numar de pagini 256
Autor

Colectiv redactional

Numar pagini 256
40 Colectiv redactional

De acelasi autor

Produse similare

Scroll