Un studiu nou &537;i îndr&259;zne&539; de paleontologie arheologie genetic&259; &537;i antropologie care va anula toate p&259;rerile gre&537;ite legate de ras&259; r&259;zboi pace &537;i natura uman&259; &537;i care va r&259;spunde la o întrebare veche de când lumea ce-i face pe oameni atât de excep&539;ionali comparativ cu restul speciilor de pe P&259;mânt Secretul este creativitatea Agustín Fuentes sus&539;ine

Scanteia creativa

de Agustín Fuentes

Cod produs: 0000154554

Editura: Publica Com

Data aparitie: 2017

Editie: Editia I

ISBN: 978-606-722-262-3

Numar de pagini: 472

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:

Un studiu nou și îndrăzneț de paleontologie, arheologie, genetică și antropologie, care va anula toate părerile greșite legate de rasă, război, pace și natura umană și care va răspunde la o întrebare veche de când lumea: ce-i face pe oameni atât de excepționali comparativ cu restul speciilor de pe Pământ? 

Secretul este creativitatea. Agustín Fuentes susține că aceasta stă la baza desenelor pictate cu degetele de copii, a modului în care strămoșii noștri se organizau în triburi sau vânau, a felului în care se pornesc războaiele sau, dimpotrivă, se semnează tratatele de pace, a relațiilor intime, a modului în care avem grijă de planeta noastră sau de comunitățile în care trăim și, de fapt, la baza artei, religiei și chiar a științei. Creativitatea presupune imaginație și colaborare. Orice poet are o muză. Orice inginer un arhitect, orice politician un grup de susținători. O colaborare poate fi de mai multe feluri, dar o colaborare de succes nu este posibilă fără imaginație, acel secret care ne-a adus de la cuțite și mese calde, la iPhone-uri și aparate de zbor intergalactice. Fuentes susține că, în ziua de azi, ca să poți să faci un lucru util, care să dureze, trebuie să înțelegi tipul de colaborare pe care o ai cu cei din jurul tău, trebuie să înțelegi lucrurile care pot fi puse în practică grație imaginației, sau, la polul opus, lucrurile care nu sunt posibile și, mai apoi, ce mult influențează creativitatea lumea în care trăim. 

O carte convingătoare, captivantă, plină de informații... Fuentes a făcut o treabă excelentă: a trecut în revistă cele mai recente studii din antropologie și primatologie, subliniind faptul că probleme cum ar fi găsirea hranei, evitarea prădătorilor, transferul de informație și manipularea mediului înconjurător se rezolvă cu ajutorul unei colaborări creative. 

Wall Street Journal 


Data aparitie 2017
Editie Editia I
ISBN 978-606-722-262-3
Loc aparitie Bucuresti
Numar de pagini 472
Tip coperta Necartonat
Autor

Agustín Fuentes

Scroll