În timpul celui de al II-lea R&259;zboi Mondial Germania nazist&259; a utilizat pentru transmisiuni secrete codul denumit „Enigma”  considerat inexpugnabil de c&259;tre realizatorii luiCartea relateaz&259; povestea adev&259;rat&259; a&537;a cum nu s-a mai spus niciodat&259; a uimitoarelor izbânzi înregistrate de sp&259;rg&259;torii de coduri ce lucrau la Bletchley Park în Anglia celui de al II-lea R&259;zboi Mondial Acolo se afla

Spargerea codului nazist enigma

de Michael Smith

Cod produs: 0000219510

Editura: Orizonturi

Data aparitie: 2021

ISBN: 978-973-736-436-4

Numar de pagini: 360

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:

În timpul celui de al II-lea Război Mondial, Germania nazistă a utilizat pentru transmisiuni secrete codul denumit „Enigma” , considerat inexpugnabil de către realizatorii lui.

Cartea relatează povestea adevărată, așa cum nu s-a mai spus niciodată, a uimitoarelor izbânzi înregistrate de spărgătorii de coduri ce lucrau la Bletchley Park, în Anglia celui de al II-lea Război Mondial. Acolo se afla Station X centrul ultrasecret al aliaților de descifrare a codurilor secrete ale inamicului nazist. Sarcina lor era să spargă ingeniosul cifru Enigma folosit de comunicațiile militare naziste. Geniile de la Bletchley Park au reușit să spargă codul Enigma și codul Fish folosit de Hitler pentru a comunica cu generalii săi.

Acești oameni nu numai că au contribuit decisiv la scurtarea războiului, dar au avut un rol esențial în victoriile din Africa de Nord și Atlantic, și în debarcările din Normandia. Bletchley Park a fost și locul unde s-a născut primul computer programabil din lume și unde s-au pus bazele parteneriatului de success al serviciilor secrete anglo-americane . Churchill descria echipa de decodificatori drept „gâștele care făceau ouă de aur și nu gâgâiau niciodată.” Activitatea de decriptare nu a încetat după capitularea nemților, a continuat pentru a furniza informații referitoare la războiul cu Japonia.


Data aparitie 2021
ISBN 978-973-736-436-4
Numar de pagini 360
Tip coperta Necartonat
Autor

Michael Smith

Numar pagini 360
Scroll