Iosif Stalin a exercitat puterea suprem&259; în Uniunea Sovietic&259; din 1929 pân&259; la moartea sa în 1953 Pe parcursul acestui sfert de secol dup&259; estim&259;rile lui Oleg Hlevniuk Stalin a ordonat încarcerarea &537;i executarea a nu mai pu&539;in de un milion de cet&259;&539;eni sovietici pe an Alte milioane au fost victime ale foametei care a rezultat direct din aplicarea politicilor sale Ce l-a condus

Stalin. O noua biografie a unui dictator

Cod

Cod produs: 0000191845

disponibilitate Disponibilitate:
livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:

Iosif Stalin a exercitat puterea supremă în Uniunea Sovietică din 1929 până la moartea sa, în 1953. Pe parcursul acestui sfert de secol, după estimările lui Oleg Hlevniuk, Stalin a ordonat încarcerarea și executarea a nu mai puțin de un milion de cetățeni sovietici pe an. Alte milioane au fost victime ale foametei care a rezultat direct din aplicarea politicilor sale. Ce l-a condus către o asemenea cruzime?
Această biografie esențială, scrisă de autorul cel mai familiarizat cu arhivele din era sovietică, oferă un portret fără precedent, în cel mai fin detaliu, al lui Stalin – omul și dictatorul. Fără a-l mitologiza, fie ca pe un geniu binevoitor, fie ca pe un geniu al răului, Hlevniuk răspunde numeroaselor controverse despre anumite evenimente din viața dictatorului, adunând sute de scrisori anterior necunoscute, memorii, rapoarte și jurnale, într-o poveste exhaustivă a vieţii lui Iosif Vissarionovici Djuga șvili, omul care a lăsat cicatrici greu de vindecat asupra popoarelor peste care a domnit și care a schimbat cursul istoriei.


Autor

Oleg V. Hlevniuk

Data aparitie 2019
Editie Editia I
ISBN 978-606-33-3712-3
Loc aparitie Bucuresti
Numar de pagini 736
Numar pagini 736
Scroll