Stiinta s-a nascut in Occident Lumea apartine celor care se nasc occidentali  Un studiu asupra operei lui David CosandeyO intrebare fundamentala ii preocupa pe toþi pasionaþii de istoria lumii de ce tocmai occidentalii au descoperit si dezvoltat cel mai mult stiinþa De ce nu au facut-o chinezii musulmanii indienii sau aztecii Ce poate explica destinul paradoxal al acestei peninsule a Euroasiei si progresul pe care l-a realizat intr-un moment decisiv si

Stiinta s-a nascut in Occident?

de Jacques Demorgon, Etienne Klein

Cod produs: 0000202057

Data aparitie: 2019

Editie: Editia I

ISBN: 978-606-9088-48-7

Numar de pagini: 172

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:

Stiinta s-a nascut in Occident? Lumea apartine celor care "se nasc" occidentali (?). Un studiu asupra operei lui David Cosandey

O intrebare fundamentala ii preocupa pe toþi pasionaþii de istoria lumii: de ce tocmai occidentalii au descoperit si dezvoltat cel mai mult stiinþa? De ce nu au facut-o chinezii, musulmanii, indienii sau aztecii? Ce poate explica destinul paradoxal al acestei peninsule a Euroasiei si progresul pe care l-a realizat intr-un moment decisiv si determinant in materie de tehnica? Numerosi autori, printre care Braudel, Baechler sau Diamond au incercat sa schiþeze un raspuns, privilegiind fie o abordare economica, fie una sociala, fie una de mediu. (…)

Dar niciun autor nu a reusit, totusi, sa stabileasca faptul ca, in spatele miracolului european, se afla o lege stiinþifica. Este tocmai ceea ce incearca sa demonstreze fizicianul David Cosandey in vasta sa lucrare de sinteza de aproape 900 de pagini.

Ipoteza sa de pornire este ca, pentru orice dezvoltare stiinþifica, cunoscuta de cele patru civilizaþii mondiale (Europa occidentala, China, India, Islam) la momente diferite ale istoriei lor, a existat, in mod cert, o elita stiinþifica. Societatea trebuie sa fie suficient de stabila pentru a permite apariþia unei clase de cercetatori care sa posede suficient timp si venituri pentru a se consacra pe deplin cercetarilor. Cosandey asociaza aceasta stabilitate cu doi factori: prosperitatea sau, cel puþin, cresterea economica si divizarea spaþiului civilizaþional in entitaþi stabile, a caror rivalitate, nefiind una distrugatoare, constituie un stimulent pentru stiinþele aplicate.


Data aparitie 2019
Editie Editia I
ISBN 978-606-9088-48-7
Numar de pagini 172
Autor

Jacques Demorgon, Etienne Klein

Numar pagini 172
Scroll