Lucrarea de fata se constituie intr-o introducere in tehnicile redactarii materialelor de presa scrisa si isi propune sa fie un instrument util atât studentilor din domeniul Stiintelor comunicarii cât si practicienilor din mass-media Conceput sub forma unui suport de curs a unui manual volumul ofera o serie de elemente teoretice de baza structurate in capitole de sine statatoare precum si sugestii si o paleta bogata de exemplificari din peisajul jurnalistic autohton

Tehnici de redactare in presa scrisa

de Alexandra Codau

Cod produs: 0000170260

Data aparitie: 2018

Editie: editia I

ISBN: 978-606-280-767-2

Numar de pagini: 126

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:

Lucrarea de fata se constituie intr-o introducere in tehnicile redactarii materialelor de presa scrisa si isi propune sa fie un instrument util atât studentilor din domeniul Stiintelor comunicarii, cât si practicienilor din mass-media. Conceput sub forma unui suport de curs, a unui manual, volumul ofera o serie de elemente teoretice de baza, structurate in capitole de sine statatoare, precum si sugestii si o paleta bogata de exemplificari din peisajul jurnalistic autohton, selectate din presa locala si nationala.

Lucrarea este conceputa intr-un stil accesibil si este orientata spre aspectele practice ale profesiei de jurnalist specializat in presa scrisa. Ideea centrala care urmareste fiecare capitol al acestui volum este aceea ca profesionalismul ramâne o garantie a jurnalismului de calitate si ca jurnalistii trebuie, in ciuda rutinei si a ritmului din ce in ce mai alert in care lucreaza, sa ramâna fideli valorii de informare, normelor deontologice specifice breslei din care fac parte si, nu in cele din urma, publicului suveran. Cu alte cuvinte, volumul militeaza pentru obligatia unui jurnalist de presa scrisa de a cultiva standarde profesionale cât mai inalte, opuse superficialitatii, amatorismului si chiar imposturii.

Presa scrisa nu se face, contrar miturilor care inca se vehiculeaza, nici dupa ureche si nici doar in baza unui talent scriitoricesc. Presa scrisa se face conform standardelor profesiei, cu precizie si rigoare. De aceea, consideram ca aceasta lucrare de tehnici de redactare a materialelor de presa scrisa este folositoare acelor studenti si acelor jurnalisti care isi doresc sa-si duca meseria cât mai aproape de perfectiune, având ca deziderat final calitatea informatiei transmise catre cititori.

Autoarea


Data aparitie 2018
Editie editia I
ISBN 978-606-280-767-2
Loc aparitie Bucuresti
Numar de pagini 126
Autor

Alexandra Codau

Scroll