O lucrare care î&537;i propune s&259; reconstituie adev&259;rata poveste a templierilor sco&539;ând la lumin&259; faptele reale ale unui fenomen unic în istorie care a dat na&537;tere unor fascinante mituri &537;i legende ce captiveaz&259; înc&259; imagina&539;ia popular&259;În 1119 în perioada turbulent&259; care a urmat Primei Cruciade un mic grup de cavaleri a pus bazele întâiului ordin religios în Ierusalim

Templierii

de Dan Jones

Cod produs: 0000237953

Data aparitie: 2022

Editie: Editia I

ISBN: 978-606-33-7781-5

Numar de pagini: 528

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:

O lucrare care își propune să reconstituie adevărata poveste a templierilor, scoțând la lumină faptele reale ale unui fenomen unic în istorie, care a dat naștere unor fascinante mituri și legende ce captivează încă imaginația populară.

În 1119, în perioada turbulentă care a urmat Primei Cruciade, un mic grup de cavaleri a pus bazele întâiului ordin religios, în Ierusalim. Aceștia au fost cavalerii templieri, războinici de elită, legați prin jurământ de sărăcie, castitate și obediență, care și-au propus să ofere protecție pelerinilor ce călătoreau pe urmele lui Hristos, străbătând drumurile pline de pericole ale Țării Sfinte. Decenii mai târziu, templierii – cei câțiva cavaleri săraci porniți în căutarea unei cauze – devin o adevărată organizație cu ambiții și un scop clar, dar mai ales cu resurse necesare pentru a-l împlini.

Vreme de două secole, templierii au reprezentat cea mai importantă rețea a Evului Mediu. Au condus cruciade, au revoluționat viața economică medievală, au inițiat noi forme de război și au decis soarta unor regi.

Apoi, în octombrie 1307, sute de frați au fost arestați, întemnițați și torturați, iar ordinul a fost desființat, sub acuzații de sodomie, idolatrie și erezie, într-unul dintre cele mai răsunătoare procese ale lumii medievale. Dar oare au fost eretici sau victime ale unui stat represiv neîndurător?

Astăzi, după mai bine de 700 de ani de la declinul lor, templierii rămân subiectul fascinației, al imitației și al obsesiei populare.

 

„Dan Jones este un artist, dar și un istoric autentic. Rar avem acces la o lucrare atât de serioasă și totuși atât de ușor de parcurs.“ The Times, Book of the Year

„Această nouă și valoroasă istorie a templierilor este o cronică proaspătă, puternică și captivantă a celui mai important ordin militar religios, care ne prezintă fine și prețioase învățături cu un remarcabil entuziasm narativ.“ Simon Sebag Montefiore 


Data aparitie 2022
Editie Editia I
ISBN 978-606-33-7781-5
Numar de pagini 528
Tip coperta Necartonat
Autor

Dan Jones

Numar pagini 528
Scroll