Cursul de fata se constituie intr-o expunere clara si sintetica a materiei Teoriei generale a dreptului realizand cu succes o introducere in studiul Dreptului prin analizarea notiunilor de baza si a terminologiei specifice fiind materia cea mai ampla cu care se familiarizeaza studentii in primul an de studiuSunt infatisate pe rand principalele aspecte pe care trebuie sa le cuprinda o introducere in teoria dreptului printre care conceptul si definitia dreptului

Teoria generala a dreptului (editia a III-a)

de Mihail Niemesch

Cod produs: 0000199594

Editura: Hamangiu

Data aparitie: 2019

Editie: Editia a III a

ISBN: 978-606-27-1425-3

Numar de pagini: 272

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:

Cursul de fata se constituie intr-o expunere clara si sintetica a materiei Teoriei generale a dreptului, realizand cu succes o introducere in studiul Dreptului, prin analizarea notiunilor de baza si a terminologiei specifice, fiind materia cea mai ampla cu care se familiarizeaza studentii in primul an de studiu.

Sunt infatisate, pe rand, principalele aspecte pe care trebuie sa le cuprinda o introducere in teoria dreptului, printre care: conceptul si definitia dreptului, principalele sisteme de drept, caracteristicile esentiale, functiile si principiile generale ale dreptului, norma juridica si izvoarele dreptului, realizarea si aplicarea acestuia, interpretarea normelor juridice, raportul juridic si raspunderea juridica. La acestea se adauga un capitol privind tehnica elaborarii actelor normative, precum si un capitol dedicat notiunilor introductive de drept al Uniunii Europene.

Lucrarea reuseste sa condenseze informatia juridica, pastrand, in acelasi timp, un nivel calitativ ridicat. In acest sens, fiecare tema cuprinde o sectiune ce concentreaza esenta capitolului si o sectiune de intrebari care sa ajute la fixarea materiei.

Cartea reprezinta, astfel, un instrument util de lucru pentru studenti, orientandu-i pe acestia in asimilarea cunostintelor teoretice fundamentale, insa poate fi folosita cu succes si de toti profesionistii care au nevoie sa faca apel, in diferite contexte, la notiunile si definitiile juridice de baza.


Data aparitie 2019
Editie Editia a III a
ISBN 978-606-27-1425-3
Loc aparitie Bucuresti
Numar de pagini 272
Autor

Mihail Niemesch

Numar pagini 272
Scroll