Despre lucrareNecesitatea unei noi edi&539;ii a cursului de Teoria general&259; a dreptului a fost impus&259; de evolu&539;ia legisla&539;iei în domeniile fundamentale de reglementare &537;i de acumul&259;rile doctrinare proces care ofer&259; chiar imaginea unei adev&259;rate explozii informa&539;ionaleEvolu&539;ia permanent&259; a dreptului a epistemologiei &537;i a metodologiei &537;tiin&539;ifice creeaz&259; necesitatea

Teoria generala a dreptului (editia a VIa )

de Nicolae Popa

Cod produs: 0000211441

Editura: C.H. Beck

Data aparitie: 2020

Editie: Editia a VI a

ISBN: 978-606-18-1033-8

Numar de pagini: 296

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:

Despre lucrare

Necesitatea unei noi ediții a cursului de Teoria generală a dreptului a fost impusă de evoluția legislației în domeniile fundamentale de reglementare și de acumulările doctrinare, proces care oferă chiar imaginea unei adevărate explozii informaționale.

Evoluția permanentă a dreptului, a epistemologiei și a metodologiei științifice creează necesitatea abordării temelor de mare interes științific din perspectiva mai multor unghiuri de vedere, aparținâd unor domenii sau științe diferite, dar care interferează cu dreptul, pentru a avansa în sinuosul și fascinantul drum al cunoașterii științifice. Prin prezentul curs se ia act de noile cerințe metodologice și de evoluția științelor juridice și se propune o foarte interesantă perspectivă interdisciplinară a teoriei generale a dreptului.

Cu încrederea în faptul că tinerii studenți înțeleg că per aspera ad astra, că studiul dreptului presupune metodă, sistem și sagacitate, ne exprimăm speranța că acest curs va putea însemna un început de drum în urcușul greu al învățării meseriei juridice și va sta la baza formării lor, în așa fel încât să facă din exercitarea profesiei o splendidă lecție de viață și adevăr.

Din cuprins

  • Teoria generală a dreptului, parte componentă a tabloului științelor juridice;
  • Teoria generală a dreptului, filosofia dreptului, sociologia juridică;
  • Metodele cercetării științifice a fenomenului juridic (metodologia juridică);
  • Dreptul în sistemul normativ social;
  • Interpretarea normelor juridice;
  • Răspunderea juridică.

Puncte forte

  • Revizuirea și adăugirea noii ediții s-a realizat, în principal, în contextul evoluției legislative și a acumulărilor doctrinare.
  • Abordarea teoriei generale a dreptului și prin prisma interdisciplinarității;
  • S-a lărgit aria de abordare a unor teme precum: teoria generală a dreptului, filosofia dreptului, sociologia juridică;
  • S-a introdus un capitol nou și s-au făcut alte completări consistente la numeroase capitole;
  • Structură aptă de a face lucrarea inteligibilă și ușor de parcurs;
  • Ample referințe bibliografice.

 

Despre autor

Prof. univ. dr., dr.h.c, profesor emerit, Nicolae POPA a absolvit Facultatea de Drept în anul 1975. De la absolvirea facultății a activat neîntrerupt în învățământul superior juridic, parcurgând toate etapele ierarhiei universitare – în prezent este profesor și conducător de doctorat în specialitatea Teoria dreptului.


Data aparitie 2020
Editie Editia a VI a
ISBN 978-606-18-1033-8
Loc aparitie Bucuresti
Numar de pagini 296
Tip coperta Necartonat
Autor

Nicolae Popa

Numar pagini 296
Scroll