Tratat de procedura penala. Partea speciala (editia a IV a)

de Ion Neagu , Mircea Damaschin

Cod produs: 0000235954

Data aparitie: 2022

Editie: Editia a IV a

ISBN: 978-606-39-1020-3

Numar de pagini: 736

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:

Tratatul de procedura penala. Partea speciala este destinat studenților facultaților de drept in vederea pregatirii examenelor de promovare și de finalizare a studiilor universitare de licența, masteranzilor facultaților de drept, studenților doctoranzi, candidaților la admiterea in Institutul Național al Magistraturii, candidaților la admiterea in profesia de avocat, precum și acelora care intenționeaza sa candideze pentru admiterea in alte profesii juridice. De asemenea, in egala masura, lucrarea se adreseaza practicienilor dreptului, cu referire concreta la organele judiciare penale (instanțe de judecata, procurori, organe de cercetare penala ale poliției judiciare, alte organe de cercetare penala) și la avocați.

Rezultat al unei documentari laborioase, aceasta a patra ediție a Tratatului de procedura penala. Partea speciala a fost elaborata prin consultarea legislației relevante in domeniul analizat, a doctrinei de specialitate și a jurisprudenței in materia dreptului procesual penal. In acest sens, au fost invocate in paginile tratatului legi, acte normative emise de Guvernul Romaniei, legislația Uniunii Europene, reglementari internaționale in materia protecției drepturilor omului etc. Au fost avute in vedere prevederile cuprinse in Codul de procedura penala și in Codul penal, care au intrat in vigoare la data de 1 februarie 2014, analizate, acolo unde a fost cazul, in paralel cu reglementarile din codurile anterioare sau din legile penale cu caracter special ale caror norme juridice au fost preluate in noile coduri. De asemenea, a fost prezentata și analizata jurisprudența instanțelor de judecata naționale (o atenție deosebita fiind acordata jurisprudenței instanței supreme, in special in materia asigurarii unei practici judiciare unitare, prin soluționarea recursului in interesul legii și dezlegarea unor chestiuni de drept), a Curții Constituționale a Romaniei, a Curții Europene a Drepturilor Omului, respectiv a Curții de Justiție a Uniunii Europene.

In elaborarea lucrarii a fost folosit materialul legislativ, jurisprudențial și documentar existent la data de 6 aprilie 2022.


Data aparitie 2022
Editie Editia a IV a
ISBN 978-606-39-1020-3
Loc aparitie Bucuresti
Numar de pagini 736
Tip coperta Cartonat
Autor

Ion Neagu , Mircea Damaschin

Numar pagini 736
Scroll