Lucrarea de fa&539;&259; elaborat&259; de un colectiv de speciali&537;ti condus de profesorul universitar Liviu Voinea Viceguvernator al B&259;ncii Na&539;ionale recupereaz&259; pentru memoria colectiv&259; izvoarele fundamentale cu indicatorii economici de baz&259; ai economiei române&537;ti valabili pentru secolul trecut de la Marea UnireAceste surse esen&539;iale dincolo de relativismul lor se constituie în serii de date absolut necesare

Un veac de sinceritate

de Liviu Voinea (coordonator)

Cod produs: 0000180440

Editura: Publica Com

Data aparitie: 2018

Editie: Editia I

ISBN: 978-606-722-334-7

Numar de pagini: 176

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:

Lucrarea de față, elaborată de un colectiv de specialiști condus de profesorul universitar Liviu Voinea, Viceguvernator al Băncii Naționale, recuperează pentru memoria colectivă izvoarele fundamentale cu indicatorii economici de bază ai economiei românești valabili pentru secolul trecut de la Marea Unire.

Aceste surse esențiale, dincolo de relativismul lor, se constituie în serii de date absolut necesare interpretării corecte a evoluției economice a țării. Conform unei teorii lansate cu peste o sută de ani în urmă de marele istoric A.D. Xenopol, faptele istorice decurg unele din altele și, prin legăturile cauzale dintre ele, se înlănțuie în „serii istorice”, ceea ce constituie esența conținutului și derulării existenței umanității.

Cartea aceasta nu ne obligă să acceptăm teoria istoriei preconizată de gânditorul român, dar ne îndeamnă să scriem istoria economică în cunoștință de cauză, ghidându-ne după mărturiile concrete păstrate. Meritul demersului constă nu numai în ineditul său, ci și în temeinicia ideii de a porni de la documente pentru judecățile de valoare făcute în legătură cu economia României, ceea ce poate să înscrie istoria economiei românești pe făgașul istoriei economiei europene și universale.

Prof. univ. dr. Ioan Aurel Pop, Preşedintele Academiei Române


Această carte importantă a Viceguvernatorului Voinea pune evoluția economiei românești în perspectivă istorică. Prezentarea pentru prima dată a seriilor de timp de 100 de ani, va permite tuturor celor interesați să înțeleagă mai bine economia României și să învețe din lecțiile trecutului.

Anthony De Lannoy, Director Executiv, Fondul Monetar Internațional


Liviu Voinea a umplut cu migală golurile din istoria economică a României de după 1918. Munca sa îi va ajuta pe români să vadă mai clar calea de urmat și să evite capcana venitului mediu în care au căzut atâtea națiuni promițătoare.

Indermit Gill, profesor la Duke University și coautor al conceptului „capcana venitului mediu”

 


Data aparitie 2018
Editie Editia I
ISBN 978-606-722-334-7
Loc aparitie Bucuresti
Numar de pagini 176
Tip coperta Necartonat
Autor

Liviu Voinea (coordonator)

Numar pagini 176
Scroll