Scris sub forma de jurnal si publicat in 1933 Adela e considerat unul dintre cele mai bune romane de analiza psihologica ale literaturii noastre A fost conceput in perioada in care reverberatii ale romanului modernist din Occident se simteau inca si la noiAdela e una dintre multele carti in care personajul principal feminin exista aproape doar ca proiectie a imaginatiei sau ca anexa a celui masculinAcesta nu e un roman de dragoste Pentru ca nu propune o imagine reala a

Adela

de Garabet Ibraileanu

Cod produs: 0000216534

Editura: Publisol

Data aparitie: 2021

Editie: Editia I

ISBN: 978-606-95174-2-0

Numar de pagini: 176

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:

Scris sub forma de jurnal si publicat in 1933, Adela e considerat unul dintre cele mai bune romane de analiza psihologica ale literaturii noastre. A fost conceput in perioada in care reverberatii ale romanului modernist din Occident se simteau inca si la noi.
Adela e una dintre multele carti in care personajul principal feminin exista aproape doar ca proiectie a imaginatiei sau ca anexa a celui masculin.
Acesta nu e un roman de dragoste. Pentru ca nu propune o imagine reala a iubirii, fie ea si neimplinita, si pentru ca lipseste total intelegerea partii feminine, pe care doar o ghicim.
E important, macar pentru noile generatii de cititori, ca romane precum cel de fata sa fie citite intr-o cheie care sa-i ajute sa descifreze anumite stereotipuri privitoare la feminitate care s-au perpetuat si care, in prima jumatate a sec. al XX-lea, reprezentau norma.


Data aparitie 2021
Editie Editia I
ISBN 978-606-95174-2-0
Loc aparitie Bucuresti
Numar de pagini 176
Tip coperta Necartonat
Autor

Garabet Ibraileanu

Numar pagini 176
Scroll